Правилно размразяване в микровълновата печка

Бързото размразяване е едно от основните приложения на микровълновата печка. Тук устройството е непобедимо. Важно е обаче да се процедира правилно. Можете да прочетете как да го направите в тази публикация.

Предпочитайте естественото размразяване

Винаги, когато можете да избегнете размразяването на храната в микровълновата, направете го. Това има редица предимства:

  • Прочетете също - Ремонт на микровълнова печка
  • Прочетете също - Изхвърлете микровълновата печка
  • Прочетете също - Правилно загряване в микровълновата печка - ето как работи
  • спестява енергия
  • осигурява равномерно, бавно размразяване
  • няма риск от случайно приготвяне на храната

Например, можете да поставите храна от фризера в хладилника предния ден (препоръчваме нагревателя, горното отделение) или просто да го оставите да се разтопи на работния плот. Това обаче може да отнеме няколко часа. Поставянето на нагревателя е по-малко препоръчително, леко топла водна баня е по-добре.

Важни съвети за размразяване

  • винаги използвайте размразяване
  • Споделяйте храна
  • Навлажнете храната
  • Обръщайте храната редовно

Винаги използвайте размразяване

Всяка микровълнова печка има ниво на размразяване. На това ниво мощността е толкова ниска, че храната със сигурност няма да бъде приготвена. Размразяването на по-високи нива не се препоръчва, дори и да е по-бързо. Храна, особено месо, вече може да се приготви на някои места и това нежелано може да промени консистенцията, цвета и вкуса.

Споделяйте храна

Микровълните са най-ефективни, когато храната е разделена на малки парчета и възможно най-плоска. Това е свързано с това как работи микровълновата печка.

Ако е възможно, разделете храната на възможно най-малки части (ако е необходимо с нож или кухненска брадвичка) и разстелете възможно най-плоско в микровълновата печка. Това значително скъсява времето за размразяване и води до по-равномерно размразяване на храната.

Навлажнете храната

Препоръчително е храната да се изплаква обилно с топла вода, преди да се постави в микровълновата фурна. Това също значително намалява времето за размразяване. Съдържанието на вода на повърхността е увеличено, което означава, че може да се размрази по-бързо.

Обръщайте храната редовно

Микровълните не загряват еднакво всички области. Това е един от основните му недостатъци. Следователно храната трябва да се обръща редовно.

Съвети и трикове Ако вашата микровълнова фурна има автоматично размразяване, всичко, което трябва да направите, е да въведете подходящите стойности (вид храна, количеството се определя с помощта на автоматичен контрол на теглото) и микровълновата печка автоматично ще намери правилната мощност за размразяване.