Премахване на дюбели Rigips

Почти всяка сграда от 90-те години на миналия век е разширена с елементи от гипсокартон. Следователно дюбелите за гипсокартон стават все по-важни. Но как се отстраняват дюбелите Rigips?? Особено след като има различни видове анкери от гипсокартон. Ще ви дадем отговорите.

Почти само гипсокартон в интериорната работа в продължение на много години

Гипсокартонът е признат стандарт в интериорното строителство от 90-те години на миналия век. Това също доведе до промяна в дюбелите. Традиционните универсални анкери все още са включени в много продукти като монтажни аксесоари, но рядко са необходими. Тези дюбели са напълно неподходящи за стени от гипсокартон.

Различните видове анкери от гипсокартон

За стени от гипсокартон и тавани от гипсокартон трябва да се използват напълно различни видове дюбели:

  • специални дюбели от гипсокартон или гипсокартон за директно завинтване
  • Дюбели за кухини от пластмаса
  • Кухи дюбели от метал
  • Сгъваеми дюбели

Отстранете дюбелите от гипсокартон от гипсокартон

Дюбелите от гипсокартон са дюбели, които са оборудвани с широка външна резба, която се самонарязва в гипсокартона. Можете да използвате тези дюбели без предварително пробиване. За целта е предвидена специална вложка за акумулаторната отвертка или. тренировката (€ 48,00 в Amazon *) е задължителна. Тази вложка обикновено е част от пакета с дюбели.

Ако дюбелът вече не е необходим, винтът се отвива. След това можете да развиете и този дюбел. Ако вече нямате необходимите инструменти, можете да хванете яката на дюбела с клещи и да го развиете.

Отстранете кухините за кухини от стената или тавана от гипсокартон

С кухините за кухини вече не можете да издърпате дюбела от стената. Първо, винтът се отвива. Тогава дюбелът трябва автоматично да падне зад стената от гипсокартон. Ако не, ще трябва да го отрежете с остър нож (нож Стенли. Box нож) или малко остро длето преди падането на дюбела.

Всички други опити за издърпване на дюбела от стената обикновено водят до разкъсване на гипсокартона тук. Следователно такива тестове не трябва да се извършват, ако не искате значително да увеличите последващите усилия за обновяване.

Затваряне на отворите за дюбели в гипсокартон с кухина

Когато след това затворите отворите за дюбели, трябва да имате предвид, че гипсокартонът или сместа за пълнене (4,25 евро в Amazon *) също ще падне върху гипсокартон с кухина зад него. Следователно може да се наложи да запечатате отвора за дюбели изключително или в подготовка с монтажно лепило.

Съвети и трикове Когато използвате дюбели в гипсокартон, обърнете внимание и на носещата способност, произтичаща от носещата способност на дюбелите и носещата способност на стената от гипсокартон.