Напълнете гипсокартон и пясък, ако е необходимо

Мазилките Rigips трябва да отговарят на различни изисквания за равномерност в зависимост от по-късния материал за облицовка. Ако се нанесе мазилка върху изравнената повърхност или се нанесе текстуриран тапет като дървесен чип, шлайфането може да се откаже от. Той е незаменим за боядисване и фини тапети.

Изберете подходящото ниво на качество

Работата по пълненето е разделена на четири нива на качество. На най-ниското ниво, 1, няма шлайфане, тъй като не е необходимо изглаждане за нанасяне на мазилка или груб текстуриран тапет. Дали трябва да шлайфате на нива 2 и 3 зависи от вашите лични изисквания, нивото на умения на лицето, което го прилага и от следващия материал за облицовка. Ниво 4 и, ако е необходимо, ниво 3 винаги трябва да се шлайфа, ако повърхността се боядисва директно.

  • Прочетете също - напълнете гипсокартон и, ако е необходимо, пясък
  • Прочетете още - Общи цени за мазилка от гипсокартон
  • Прочетете още - Измазване на гипсокартон с помощта на лента от плат

По отношение на натоварването трудоемкото запълване на повърхности с последващо шлайфане може да бъде заменено с мазилка. Мазилката дори е "щастлива" от неравности с шпатула, тъй като те образуват котви и задържащи точки. Шлайфането е задължително за общия метод за повърхностна обработка на пълнене, грундиране и боядисване.

Абразиви и песъчинки

Изсушеният пълнител (4,25 евро на Amazon *) е много фин и трябва да се шлайфа с размер на зърната 400 или повече. Ръчните шлифовъчни машини с правоъгълна шлифовъчна повърхност са най-подходящи за шлифовъчни работи, които са най-вече ограничени до фугите и отворите за винтове. При запълването и шлайфането на гипсокартон трябва да се вземат предвид два решаващи фактора.

1. На всяка цена трябва да се избягват кондензирането и съвместните долини
2. Повърхностите за пълнене трябва да се вливат безпроблемно в повърхностите на панела

Твърде много абразия уврежда "капака" на гипсокартона. Ако за пълнене е използвана лента от плат, тя не трябва да се „шлайфа свободно“. Същото се отнася и за плат или мрежа, използвани върху повърхности.

Като визуален индикатор за правилното количество отстранен материал, по-светлите, изравнени повърхности се движат във формата на облак и се развяват в по-тъмната, предимно сива повърхност от гипсокартон. При шлайфане се образува фин облак прах. Колкото по-прашен е облакът, толкова по-добър е резултатът от шлайфането.

Съвети и трикове Не чакайте твърде дълго преди шлайфане след пълнене. В идеалния случай шлайфането трябва да се извърши в рамките на 48 часа след пълненето. Всеки ден пълнителят се втвърдява до две седмици и затруднява шлайфането.