Пукнатини в нивелиращата смес и техните причини

Ако неравностите в помещението трябва да бъдат отстранени с помощта на изравняващо съединение и след обработката на съединението се появят пукнатини, това може да има различни причини. Тук можете да прочетете за това какви са тези причини и как те могат да бъдат избегнати.

Когато в нивелиращата смес се появят пукнатини

Ако в пода се появят пукнатини малко след обработката на сместа за изравняване на пода, сместа за изравняване или замазката, това може да има различни причини. Много е важно да се открият тези причини и да се отстранят възможно най-задълбочените щети. Възможните причини включват следното:

  • Прочетете също - Изсипете изравняващо съединение
  • Прочетете също - Когато обработвате изравняващо съединение, обърнете внимание на времето за сушене
  • Прочетете също - Ето как можете да използвате правилно сместа за изравняване
  • По краищата на пода не бяха положени изолационни ленти.
  • Ако повърхността е мека и има пори след обработката, тогава е използвана твърде много вода.
  • Ако се образуват диви пукнатини и повърхността се откъсне от повърхността, това не е достатъчно подготвено.
  • Пукнатините често се образуват в резултат на напрежения в подземната повърхност. Напрежението възниква от постоянното движение на стените и таваните на една къща.

Поправете пукнатини в подовата настилка

За отстраняване на пукнатини в замазка за замазка или други подови настилки трябва да се използват специални течности. Не можете просто да ги запечатате с лепило за плочки или паркет. Специалните течности за тази цел се състоят от няколко компонента, които се смесват малко преди обработката. След това средствата се обработват за много кратко време. След обработката се създава гладка повърхност. Много е важно да следвате точно инструкциите на производителя, за да получите добър резултат.

Избягвайте пукнатини в подовата настилка още от самото начало

Разбира се, по-добре е пукнатините да не се появят на първо място. Често лошите основни условия водят до по-късни пукнатини в пода. Ето защо е много важно да премахнете старите подови покрития възможно най-старателно преди изравняване на сместа (19,95 евро на Amazon *), изравняващата смес или замазката се нанася върху пода. Повърхностите не трябва да съдържат свободни вещества и прах и други замърсявания. Когато използвате съответните агенти, трябва да спазвате инструкциите на съответния производител възможно най-точно. По-специално при полагане на килими или плочки е важно да имате възможно най-равна повърхност и без пукнатини. В противен случай при полагане на килим могат да възникнат грозни шарки, а при полагане на плочки дори повреда, която обаче може да се избегне.