ретрофитски щори

Не само многобройни инвентаризации и стари сгради нямат щори, дори и с нови сгради, ролките често не се вземат предвид. В зависимост от индивидуалните идеи на наемателя или собствениците на жилища, обаче, са желани щори. Кои системи за защита от ролки могат да модернизират и където са предимствата и недостатъците, ние сме събрали за вас след това.

Различни системи за повторно покритие за преоборудване

По принцип можете да различите две различни системи за щори.

  • Също така четете - реконструкция на електрически щори: тези разходи идват при вас!
  • Прочетете също - чисти щори
  • Прочетете също - преоборудване на мотор на ролковия затвор
  • Строителство или вградени щори
  • Стъбло или закрепващи щори

Изграждане или вградени щори

Тези остриета не винаги могат да бъдат модернизирани без допълнително ADO. По-специално, възможностите за монтиране на кутията за затваряне на затвора са от решаващо значение. В случай на строителни щори, щорите са интегрирани почти над прозореца в прозорците. Но това предполага, че падането на прозореца трябва да се образува съответно кухи.

Но дори и в по-голямата част от нови сгради, не се разглежда последваща инсталация на щори. Защото чрез дизайна на прозорците, което изисква капака на приставката, в много случаи изолационните стойности са негативно засегнати. Дори модерните стъкла днес са много ефективни, така че последващата инсталация на строителния затвор ще доведе само до повече недостатъци.

Retofit стъбла или намерения ролет

За разлика от възможностите и и свойствата на халат за преподаватели. Те могат да бъдат направени основно на всички сгради или. Прозорци и врати. Можете също така да разграничите различни системи тук.

  • Предварителни алеи, монтирани на рамката на прозореца
  • Ролките на уреда, монтирани над прозореца на фасадата

Ако приспособленията за прикачване трябва да бъдат монтирани на рамката на прозореца, това намалява височината на действителния прозорец. Това не само означава по-малка стъклена повърхност, но и нови прозорци. Следователно за модернизиране на този вариант се препоръчва само за обмен на съществуващ прозорец.

Монтиране на водещите релси за бронята на ролката

В противен случай те предлагат същите предимства и недостатъци, както и стволови щори, които ги модернизират на фасадата. Вероятно най-ясният недостатък е оптичната промяна в фасадата. Въпреки това, те също могат да им повлияят.

  • Направляващи релси, монтирани навън на хляба
  • Водещи релси, монтирани в прозорците странично върху хлябането
  • Направляващи релси, монтирани директно на рамката на прозореца

Приближаването на свитъците предлагат многобройни предимства

Коя система може да се използва с вас, разбира се, зависи отново от индивидуалните обстоятелства. Тези впоследствие монтирани щори също предлагат някои предимства. Те абсорбират съществуващите прозорци ефективно. В този случай те представляват еднакво защита от топлинна и студена изолация.

Инвентаризация и стари сгради предопределени за преоборудване на щори

През зимата те защитават прозореца пред студ, през лятото те предотвратяват нагряването на основната стая с понижени щори. В допълнение, тези преобосновани щори предлагат отлична звукоизолация. Особено със стари сгради в оживените градове, които впоследствие събраните остриета са очевидно печалба от комфорт на живот.

Съвети и трикове Искате ли да модернизирате щори, това често са индивидуални продукти специално за размерите на техните прозорци. В зависимост от които системите, споменати тук, искат да използват, трябва да вземете различните размери.В дневника на къщата ви предлагаме много други статии до щори, като например за модернизиране на мотор на ролковия затвор.