Изолирайте ролетни щори срещу студ и шум

Изолацията на сградата често се подобрява и оптимизира с големи разходи и на висока цена. Хората са склонни да пренебрегват предполагаемото малко нещо, което също изолира добре капаците. Последващата изолация не е трудна и има страничен ефект от блокиране на шума едновременно.

Изолационни постелки или стиропор

В много сгради кутията с ролетни щори се помещава в тухлената зидария или в преградата на нишите на прозореца и вратите. Подобно на стайните радиатори, които обикновено бяха вдлъбнати през по-тънки стени до преди тридесет години, ефектът на енергийната изолация често се пренебрегва. Дори и с по-опростена облицовка на ролетната кутия, стойностите на изолацията могат да бъдат решаващо повлияни.

  • Прочетете също - Изолирайте ролетни щори: как работи?
  • Прочетете също - почистване на ролетни щори
  • Прочетете също - Регулирайте ролетката

Съвременните изолационни материали като гъвкавите постелки могат да произведат силни изолационни ефекти, без да се изисква голямо количество пространство. Стиропорът или стиродурът, който е прикрепен вътре в кутията, е по-прост и евтин. С този материал обаче трябва да се провери количеството пространство, което е на разположение, когато завесата на ролетите е напълно навита.

Просто изолирайте сами капаците

  • Лепило от стиропор или
  • Двустранна касета
  • Гъвкави изолационни постелки или
  • Стиропор / Styrodur или
  • Изолиране на формовани части
  • Резачка или нож за тапети

1. Измерете пространството

След като отворите кутията на затвора, трябва напълно да издърпате завесата на затвора и да я навиете. Сега можете да оцените оставащото място в полето.

2. Изберете изолационен материал

Ако пространството във вашата ролетна кутия предлага три сантиметра ход във всички посоки, можете да използвате стиропор или стиродур. Ако има по-малко място, трябва да използвате високоизолационни специални постелки или изолиращи формовани части.

3. Изолирайте гърба на кутията

Задната част на кутията с ролетни щори, която е насочена към външната стена, има най-голямо влияние върху изолационния ефект. Ако сами изрежете изолационния си материал като стиропор, трябва да монтирате максимално възможната дебелина на задната стена. Можете също така да залепите няколко листа стиропор един върху друг.

4-ти. Изолирайте отгоре и отдолу

По-ниските дебелини на изолацията са достатъчни отдолу и отгоре на ролетната кутия. Стирен пенополистирол или стиродур с дебелина два сантиметра са достатъчни при добра изолация на задната стена.

5. Лепене на изолацията

След почистване на кутията на затвора можете да изложите двустранно лепящо тиксо от едната страна и да го прикрепите към вътрешните стени. След отстраняване на защитното фолио, натиснете изолационните елементи директно върху лепилните ленти.

Съвети и трикове В допълнение към изолирането в кутията на вашия ролет, трябва да запечатате и вдлъбнатината за хода на колана. Има изолирани сглобяеми елементи, които можете да вмъкнете в леко увеличения слот.