Задайте ролетни щори

Регулирането на моторизирана ролетна щора зависи много от вида на двигателя. Според наименованието крайните ограничители на механичния тръбен двигател трябва да се настройват ръчно с помощта на нарезни гайки. При електронните двигатели програмируемата платка контролира настройката с едно натискане на бутон.

Експлоатационни и обработващи стойности

Електрически задвижваните двигатели за навиване на колан са монтирани в стената в долния край на колана. Те имат основната функция на крайна точка, която може да се задейства с натискане на бутон и която незабавно спира движението. Ако електрически дефинираната точка на спиране не се задейства, съпротивлението на механичните винтови раздели автоматично ще изключи устройството.

  • Прочетете също - почистване на ролетни щори
  • Прочетете още - Скъсяване на ролетна щора
  • Прочетете също - Боядисване на капаците

Когато се използва тръбен двигател, се предлагат както механични, така и електронно контролирани модели. В зависимост от производителя и обхвата на устройството за управление, електронните варианти могат да бъдат зададени чрез програмиране чрез натискане на бутон. Така наречените устройства за настройка на кабела позволяват да се определят и регулират крайните точки, без да се налага да отваряте кутията с ролетни щори. Настройката е по-сложна с механичен тръбен двигател.

Регулирайте ролетката с механичен тръбен двигател

  • отвертка
  • Възможно гаечен ключ
  • Възможно е гаечен ключ
  • Възможно смазващо масло

1. Изложете двигателя

Обикновено, след развиване на ролетната кутия, можете да изложите тръбния двигател, като спуснете евентуално вече прикрепената завеса на ролетни щори. Трябва да можете да видите главата на зъбното колело, монтирана от едната страна, и механизма с двоен прът на задвижването.

2. Проверете регулиращите винтове

От външната страна на главата на зъбното колело има два регулиращи винта, всеки с маркировка за посока плюс и минус. Завъртете един от винтовете и наблюдавайте дали назъбените гайки се движат по съответния резбован прът. Капка масло върху резбовия прът помага в случай на запушвания или задръстване.

3. Регулирайте стъпка по стъпка

Задайте посоката на регулиращия винт. Оставете ролетката да работи в положение "отворено " до точката на спиране. Коригирайте спирането на двигателя твърде рано или късно, като завъртите регулиращия винт. Наближете желаната крайна точка малко по малко. Направете същото с другия винт.

Съвети и трикове Когато наемате, винаги трябва да работите отвътре навън. Първо задайте по-къс път за ролетката. Временната горна крайна точка трябва да удари твърде рано, така че ролетката да е напълно навита. И обратно, временната долна крайна точка трябва да бъде настроена така, че ролетката да не се затваря напълно.