Премахване на ролетен колан

Повечето ролетни щори се експлоатират с колан. Дълго време тези колани се предлагаха само в тъмно кремаво-бяло. Толкова много жители си задават въпроса дали биха могли просто да свалят своя колан с ролетни щори. Следващото ръководство ще ви помогне и ще предостави информация за това как да получите различен цвят на лентата с ролетни щори.

Мръсотията върху ролковите ремъци е напълно нормална

С течение на времето ролковите ремъци стават неестетични, дори направо неприятни. Това е така, защото те постоянно се оперират с ръце. По този начин мазнините и мръсотията попадат върху колана. Следователно редовното почистване на ролковите ремъци трябва да се извършва на всеки няколко години.

  • Прочетете също - усукан колан с ролетни щори
  • Прочетете също - почистване на ролкови ремъци
  • Прочетете също - Ремонт на колан с ролетни щори

Боядисването и боядисването на ролковия колан

Много жители обаче също се чудят дали биха могли просто да нарисуват колан с ролетни щори. В края на краищата, когато боядисвате стените, можете да видите отново и отново, че боята за стена е изключително залепваща за каишките. Но има ясен отговор на това: боядисването или боядисването на ролковите ремъци не се препоръчва.

Поддържайте и почиствайте ролковите ремъци

Можете обаче да почиствате не само ролковите ремъци, но и да се грижите за тях. Разтрийте енергично колана с восък след почистване, той ще стане еластичен и ще продължи по-дълго. Сега тя не може да стане крехка и пореста толкова бързо.

По този начин получавате цветни колани с ролетни щори

Имате обаче друга възможност за получаване на различен цвят на ролковите ремъци. В миналото тези ленти за колани се предлагаха само в нюанс на сиво или мръсно бяло, така че мръсотията върху колана да не бъде толкова забележима.

Но междувременно производителите са признали, че има и търсене на цветни ролкови ремъци. Различни производители предлагат колан с ролетни щори в голямо разнообразие от цветове:

  • различни нюанси на бялото
  • различни нюанси на сивото
  • различни черни тонове
  • различни нюанси на червеното
  • различни нюанси на синьото
  • различни нюанси на зелено
  • различни нюанси на кафявото

Правилният цвят на колана за всяка стая

Така че, ако наистина предпочитате нов, свеж цвят за вашите ролетни щори, можете да изберете това индивидуално за всяка стая, за да съответства на ориентацията. Това прави всеки апартамент да изглежда по-свеж и приветлив. Инструкции за подмяна на ролков колан са налични тук. Разбира се, тези инструкции не зависят от цвета на колана.

Съвети и трикове В домашния дневник ще намерите голям брой съвети и инструкции за всичко, свързано с ролетни щори, щори и външни венециански щори. Например как да поправите навивателя на колана на ролетна щора.