Сглобяване на ролетни щори - как работи?

Сглобяването на ролетни щори, щори за прозорци и плисе щори работи по различни начини. В много случаи обаче можете да го направите сами. Следващата статия обяснява как да го направите, от какво имате нужда и на какво трябва да обърнете внимание.

Различни видове ролетни щори

  • Ролетни щори (често наричани още ролетни щори)
  • Щори за прозорец
  • Плисирани щори
  • Прочетете също - монтаж на ролетна щора
  • Прочетете също - почистване на ролетни щори
  • Прочетете също - Регулирайте ролетката

Ролетни щори (често наричани още ролетни щори)

Не всички модели могат да бъдат инсталирани сами и за сглобяването на ролетни щори са необходими поне основни специалисти. На пазара има два принципно различни вида ролетни щори.

Горна ролетна щора

Ролетна щора е разположена точно над прозореца в зидарията. Сглобяването тук означава, че първо трябва да се премахне прозорецът. След това преградата трябва да бъде изрязана по съответния начин, за да побере кутията с ролетни щори. Следователно горните ролетни щори са само много ограничени, когато става въпрос за преоборудване. Дори и при нови сгради, инсталацията обикновено не може да се извърши сама.

Капаци за закрепване

За разлика от тях, ролетката за закрепване е монтирана директно в отвора на прозореца, обикновено от външната страна. Можете да направите това сами. Единственият проблем тук е подаването на колана, което трябва да бъде пробито.

Проблеми могат да възникнат и с топлоизолацията. По време на монтажа трябва да се гарантира, че не се създават топлинни мостове чрез закрепване на ролетката. Оценката и съветите на специалист често са полезни за това.

Щори за прозорец

Щорите за прозорци, изработени от плат или плат, в повечето случаи са монтирани на вътрешната, горната част на прозореца. Сглобяването е лесно. Само скобите на ролетни щори трябва да бъдат здраво завинтени на правилното разстояние.

След това ролетната щора е закачена и веднага е готова за употреба чрез издърпване на кабела. Някои форми на римски щори, които се простират през целия отвор на прозореца, просто се окачват на две завинтващи куки.

Плисирани щори

Щори плисета обикновено са прикрепени към самото крило на прозореца. В зависимост от модела трябва да се прикрепи не само скобата, но и страничен водач.

По време на сглобяването трябва да се отбележи, че отворите за пробиване в рамката на прозореца могат да бъдат затворени отново само с големи усилия. Следователно монтирането без пробиване е за предпочитане.

Когато се изнася, наемателят трябва да върне прозорците в първоначалното им състояние или да плати за подмяна на прозорци. Това често е проблем с пробиване на отвори в рамката на прозореца.

Съвети и трикове Ремонтите за пробиване на отвори също могат да бъдат затворени с комплекти за ремонт на пластмасови прозорци. Фенопласт е широко използвана система.