Преоборудване на мотор с ролетни щори - как работи??

Можете също така да моторизирате ролетката сами. За това има различни възможности. Как може да бъде монтиран мотор с ролетни щори е обяснено в тази статия и на какво трябва да обърнете внимание при отделните методи.

Опции за преоборудване

  • Моторизация на навиващото устройство
  • Инсталирайте двигателя в вала
  • Прочетете също - преоборудване на ролетни щори
  • Прочетете също - Преоборудване на ролетни щори електрически
  • Прочетете също - Преоборудване на електрически ролетни щори: Ще трябва да платите тези разходи!

Моторизация на навиващото устройство

Оборудването на навиващото устройство с мотор е най-лесният начин да го моторизирате. Можете лесно да го направите сами.

Ако коланът е все още непокътнат, кутията на ролетите изобщо не трябва да се отваря. Електрически прибиращи колани се предлагат от специализирани търговци на дребно. Те се предлагат от около 70 евро нагоре.

Коланът трябва само да се постави в електрическата навивачка и след това навиващата лента се опъва. Тогава само захранващата лента трябва да бъде свързана към захранването. Някои електрически прибиращи колани могат да се управляват и чрез дистанционни управления.

За това обаче определено трябва да поръчате електротехник - работата по електропреносната мрежа може да се извършва само от специалисти и може да бъде животозастрашаваща!

Инсталирайте двигателя в вала

По-елегантният вариант за преоборудване е вграждането на тръбен двигател в шахтата. Това е малко по-сложно.

Всички стари дървени шахти, които все още могат да присъстват, трябва да бъдат заменени за модерна осмоъгълна шахта, която е куха отвътре.

Валът трябва да се отстрани заедно със сачмения лагер и противоположния лагер. Вместо отстранения противоположен лагер, скобата на двигателя е монтирана в ролетката. След това двигателят се вкарва в вала. Той има драйвер и адаптер, който се вписва точно в шахтата, която е куха от вътрешната страна.

След това двигателят трябва да се завинти към стойката на двигателя. След това валът се поставя отново в кутията с ролетни щори. От съществено значение е да се гарантира, че шахтата е точно хоризонтална, тъй като в противен случай е възможно клин.

След това ролковите капсули се фиксират отново и ролетната кутия може да се затвори отново. След това двигателят трябва да бъде свързан към превключвателя и към захранването. Тук също трябва да се извършва само от специализирана електрическа компания!

Крайните позиции трябва да бъдат зададени ръчно преди първата операция. В зависимост от модела на двигателя и системата за модернизация, това се прави по различни начини. След това двигателят с ролетни щори е готов за работа чрез превключвателя.

Съвети и трикове В зависимост от оборудването, модернизираните двигатели за шахтата могат също да имат защита срещу замръзване, ограничаване на превключването и откриване на препятствия.