Отстранете петна от ръжда от метал

В случай на петна от ръжда върху метал, се прави разграничение между ръжда, т.е. залепваща корозия, и корозия на материала. Типичен филм от ръжда се появява върху железни парапети на открито. Съществуват редица домашни средства и професионални средства за премахване на ръжда, които се прилагат или се използват като добавка за почистване на вана.

Старата ръжда насърчава новата ръжда

Важна е цялостната обработка и отстраняване на петна от ръжда върху метала. Дори най-малките остатъци от корозирал материал формират основата за подновяване на образуването на ръжда. При отстраняване на петна от ръжда, които са се отлагали само на повърхността, са достатъчни леко киселинни почистващи препарати. Те се нанасят и изтриват след времето на експозиция.

  • Прочетете също - Премахнете петна от ръжда върху бетон
  • Прочетете също - Премахнете петна от ръжда от ваната
  • Прочетете също - Внимателно отстранете петна от ръжда върху каменни плочи

Ако ръждата или корозията "изпъкне " в метала, "заразените " молекули трябва да бъдат напълно отстранени. В допълнение към интензивното и дълготрайно "къпане" в подходящия почистващ разтвор може да се наложи и механично отстраняване чрез смилане или четкане. В случай на ръждясали чужди материали като петна от ръжда във ваната под покритието на ваната, корозиралите повърхности може да се наложи да бъдат изложени.

Металното вещество е редуцирано

В случай на ръждясали малки части като прибори за хранене, инструменти или части на превозно средство, почистваща вана помага да се намали голямото механично въздействие. Освен наслоеното фолио от ръжда, ръждата трябва да се разглежда като "гнило " метално вещество.

Всеки път, когато ръждата се отстранява, това струва "здравословен" материал. Добър пример е ръждясалият автомобилен лист, където няма ламарина след определена степен на корозия. С прецизни инструменти премахването на ръжда може да доведе до функционални ограничения, както при ножиците, чиито остриета вече не се изравняват един с друг.

Преобразувайте ръжда

Така наречените преобразуватели на ръжда са известни от обработката на петна от ръжда върху компонентите на превозното средство. Те намаляват износването на материала чрез частично "възстановяване " метално вещество. Като цяло, специалните помощни средства от индустрията за автоподдръжка се препоръчват за всички метални повърхности, засегнати от ръжда. В случай на неръждаема стомана или хромирани повърхности, понякога се получава облачност, която може да бъде объркана с ръжда. В тези случаи преобразувателят на ръжда няма да помогне.

Съвети и трикове Когато шлайфате или работите с медна телена четка, уверете се, че продължавате да отстранявате частиците ръжда от вашите инструменти сами. В противен случай, поемат риска от работа с работата си стари частици в метала t.