Избелващи петна от червено вино по стената

Ако червеното вино е пръснало по стената и го оцапа, то може да не бъде премахнато във всички случаи. След изпробването на няколко метода, всичко, което остава, често е прекалено оцветяване или подмяна. Премахването на тапета обикновено е въпрос на късмет. Измазаните стени и каменните или бетонни повърхности позволяват различни опити за почистване.

Обърнете внимание на издръжливостта на тапета

Като цяло, когато става въпрос за премахване на петна от червено вино от стената, те могат да бъдат отстранени само с белина. Тук материалът за стената е определящ. На тапетирани стени, освен ефекта на белина върху петна, трябва да се провери и ефектът върху лепилото. Някои избелващи средства ще разтворят лепилото за тапети и листовете хартия или текстил ще паднат от стената.

  • Прочетете също - Премахване на петна от червено вино върху дърво
  • Прочетете също - Премахнете изсъхналите петна от червено вино с нарастваща интензивност
  • Прочетете също - Отстранете петната от червено вино с бяло вино или пенливо вино

На стената трябва да се приеме, че винаги има изсъхнали петна от червено вино. В почти всички случаи при отстраняване трябва да се извърши овлажняване. Освен това трябва да се избягват всички движения на триене, за да не се разпространяват петна от червено вино повече.

Възможни методи на процедурата

1. Спрей върху водороден прекис

В случай на устойчиви стенни повърхности като вътрешна мазилка, бетон или камък, разтвор на водороден прекис с вода и салмиак може да се напръска върху петна от червено вино. Около тридесет процента водороден прекис и три процента амоняк се разбъркват във водата за пръскане. Разтворът трябва да изсъхне сам и да отслаби цвета на петна в процеса.

2. Втрийте с креда паста

Петната от червено вино се навлажняват с влажна кърпа. След това се прилага смесена креда паста, направена от бита креда. Консистенцията на пастата трябва да бъде приблизително същата като пастата за зъби. Нишестето е полезно като свързващо средство.

3. Използвайте гума за мръсотия

Специални гумички за мръсотия, които са адаптирани към различните стенни материали, се предлагат в магазините за хардуер и мебелите. Те са особено подходящи за стени с неравномерни структури като тапети с шарки или течащи и петнисти стенни бои.

4-ти. Намажете белина за пране

Предлагат се белини за пране с различна интензивност за пране. Те могат да бъдат разредени и намазани. В зависимост от ефекта, концентрацията може да се увеличава при всеки нов опит. Резултатът може да бъде оценен най-рано след един час излагане.

Съвети и трикове Натриевият хипохлорит, предлаган като Javel вода или Eau de Javel в аптеките, се търгува като вътрешен съвет. Можете да смесите равни пропорции на този белина с вода и да го намажете.