Премахване на петна от червено вино върху дърво

Спектърът от възможни зони за кацане на разлято червено вино върху дърво варира от необработения диван и маса за хранене до мебели от масивно дърво до незапечатан паркет или дъски за подове. Във всички случаи проникването на петна от червено вино трудно може да бъде избегнато. Белината може да се използва преди трудоемкия процес на шлайфане.

Скоростта е ключът

Лакираните и боядисани дървени повърхности отблъскват червеното вино като всички други течности. Ако дървото е необработено или отворено за дифузия, като кола маска или омазняване, червеното вино веднага се абсорбира в по-голяма или по-малка степен.

  • Прочетете също - Премахнете изсъхналите петна от червено вино с нарастваща интензивност
  • Прочетете също - Отстранете петната от червено вино с бяло вино или пенливо вино
  • Прочетете още - Отстранете петната от прясно червено вино с помощта на сол

След ударите на прясното червено вино започва малко състезание с времето с настъпването на солта. Изсмукването на солта се противопоставя на изсмукването на дървото. Прилагането на абсорбиращата активна съставка в солта, капещата помощ натриев карбонат, е дори по-ефективно в концентрирана форма, отколкото прахообразна креда.

Както при премахването на петна от червено вино като цяло, успехът до голяма степен зависи от бързото действие. Други методи за отстраняване на немиеми се повърхности като почистване с бяло вино или изливане на минерална вода с високо съдържание на въглероден диоксид също си заслужават като мерки за първа помощ.

Отстранете видимия слой дърво

Ако старите петна от червено вино, които са изтеглени и изсушени, трябва да бъдат премахнати, са необходими относително агресивни инструменти. Тъй като цветните частици се разпределят и в по-дълбоките слоеве на дървото, отстраняването трябва да се извършва в дълбочината на видимостта. За това са подходящи белина и петна.

Тъй като в повечето случаи е невъзможно изцяло да се постави замърсеното дърво в петно ​​или белина, обработката с видим слой е най-подходящият подход. Влакната в горния порен слой са „свободно гравирани“. За тази цел се прилага избелващо средство, специално проектирано за премахване на петна.

По време на излагане може да се наблюдава изсветляване и избелването се прекратява, ако се желае резултатът. Избеленото дърво трябва да се проветрява до няколко дни, в зависимост от вида на използвания агент. Особено при избелване с хлор или вещества, съдържащи хлор като санитарни почистващи препарати, трябва да се вземе предвид изпаряването до четири седмици.

Съвети и трикове Въздържайте се от по-дълбоко или интензивно почистване на старо, висококачествено дърво като антикварни мебели или фин паркет. Висококачествените дървета са пестеливи и често "обработват" петна изненадващо бързо с помощта на атмосферен кислород и употреба.