Сочен шоколадов тарт: лесна рецепта с видео инструкции

Харесвате ли оригинален френски шоколадов тарт?? Тук идва супер сочна и лесна рецепта с много шоколад.

Чувствате ли и вие, че класическите шоколадови торти по някакъв начин не са ви достатъчни "шоколадови бонбони "? Всеки път, когато сме щастливи, когато захапваме сочно парче шоколад. Но замисляли ли сте се, че цялата торта може да се състои от сочно "парче шоколад "?
Точно такъв е случаят с нашия шоколадов тарт. Тук идва най-простата рецепта, която отнема само няколко прости стъпки. Следователно е чудесно и за начинаещи.

Сочен шоколадов тарт: Лесна рецепта

Любителите на шоколада имат всички основания да бъдат щастливи, защото истинският ни френски шоколадов тарт е чист шоколад! В рецептата използваме истински, разтопен шоколад и малко крем крем, което прави тортата невероятно сочна.

Нуждаете се от следните съставки:
За пясъчното тесто

  • 125 г масло
  • 160 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 30 г бадеми
  • 4 супени лъжици вода

За шоколадовия крем

  • 120 г черен шоколад
  • 1 тире вода
  • 70 грама захар
  • 4 яйца
  • 50 ml крем крем

И ето как работи подготовката:
1. Маслото, брашното, солта, бадемите и водата се обработват в крехко тесто. Това работи най-добре, ако сложите съставките директно върху плота и омесите тестото с ръце. Ако тестото е твърде лепкаво, използвайте още малко брашно.
2. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилника за около 30 минути.
3. Сега е време за шоколадовия пълнеж. За целта първо разбийте шоколада на парчета и го сложете в тенджера с малко вода. Сега бавно загрявайте шоколада и водата при разбъркване, докато се образува кремообразна маса и шоколадът се разтопи. Най-добре е да вземете горната част директно от печката.
4-ти. Добавете захар, разбъркайте с бъркалка. Също така добавете яйцата в тенджерата и отново разбъркайте добре. Накрая добавете крем крем. Разбъркайте, докато всичко стане течна, равномерна смес.
Прочетете също: Толкова е лесно да направите шоколад сами
5. Извадете сладкото тесто от хладилника и разточете. Сега сложете това в тава за тарти и натиснете тестото както на дъното, така и на краищата. Отрежете излишното тесто. Набодете дупки в тестото с вилица.
Съвет за тези, които бързат: Ако не ви се прииска сами да приготвяте тесто от песъчинки, можете да го купите готово. Обикновено можете да намерите готови тестени изделия от тесто в хладилния рафт на вашия супермаркет.
6-то. Сега сложете шоколадовата смес върху бутер тестото. Сега тартата се поставя в предварително загрятата фурна за 20 минути на 180 градуса. Оставете тартата да се охлади, нарежете на парчета и се насладете!
Екип плодов? Лимонов тарт: лесна рецепта! Толкова вкусно и освежаващо

Също така на гофеминин: Истинска класика: Това са най-популярните рецепти за торти
© Гети Имиджис