Боядисвайте селитра - какво трябва да се има предвид?

Селитрата в стените е едно от най-страховитите структурни повреди. За разлика от плесените, това солено цъфтене не е опасно за здравето, но причинява трайно увреждане на структурата. Решението ще се източи, но може да се направи и чрез боядисване.

Как да разберете дали е селитра??

Селитрата обикновено се появява там, където е влажно. Често в преградни стени на сутерена, където хоризонталната преграда е била премахната по съображения за разходи, в случай на течащи водопроводни тръби, дефектни дъждовни тръби или други течове.

  • Прочетете също - Боядисване на стена с рамка и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Как да нарисувате червена стена в бяло и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Боядисване на стена в червено и какво да търсите, когато рисувате

За да определите дали всъщност е селитра, трябва да направите теста за надраскване. Азотните соли са минерали, които кристализират след изстъргване. Цветът на азотните соли обикновено е светло бял, а отлаганията на стената обикновено са сухи.

Но не е достатъчно само да надраскате соленото цъфтене от стената. Преди да започнете да премахвате селитрата, първо трябва да се справите с причината, в противен случай селитрата ще се появи отново след всеки ремонт.

След като причината бъде открита и отстранена, стаята или мазето трябва да се проветряват много добре, евентуално няколко седмици. Но можете да използвате и стаен влагоуловител, който можете да вземете назаем от различни магазини за хардуер. Само когато стаята е напълно суха, стената на селитрата може да бъде боядисана.

Какво е необходимо за боядисване на стената на селитрата?

  • четка
  • Защита на устата и очите
  • Ръкавици
  • Пискюл
  • кофа
  • Препарат за отстраняване на селитра

Как трябва да се процедира??

1. По-специално защитете пластмасовите прозорци или врати със защитно фолио, както и всичко, което може да бъде повредено от действието на киселина.
2. Всички зони със солеви ефлоресценции се отстраняват старателно от стената с четка. Носете маска за лице, тя създава много прах, който не трябва да вдишвате.
3. Преди да боядисате стената на селитрата, тя трябва да бъде добре намокрена.
4-ти. Нанесете препарат за почистване на селитра или нитрат от магазините на голяма площ с четка. Носете защитни ръкавици и предпазни очила, тъй като течността може да пръска.
5. Оставете да действате в съответствие с инструкциите на производителя.
6-то. Изплакнете стената с чиста вода.

Съвети и трикове За много малко цъфтене на селитра, можете да опитате домашно лекарство. За да направите това, разтрийте засегнатата област с кола (не използвайте лека или нулева кола). Оставете го да попие за 10 минути и изтъркайте с твърда четка. След това измийте стената и я оставете да изсъхне.