пясъчникът може да бъде ремонтиран с Lime Martar

Малките пукнатини, пуснати ъгли и други щети могат да бъдат ремонтирани добре със правилното средство. Важно е изборът на пълнежния материал, който разбира пясъчния камък " t. Циментните и циментите не са подходящи и в лошия случай водят до него по-късно влошаване на щетите.

Анализира и елиминира причините

Първата стъпка за по-късния ремонт на пясъчника е задълбочен анализ на щетите и причинява изследвания. Докато освободените ъгли обикновено имат самоуправляващи механични причини, трябва да бъдат проверени за пукнатини и колони. Трябва ли структурни повреди в скалата "да се измъкнат", те трябва да бъдат разработени.

  • Прочетете също - пясъчник може да бъде нежно пясъкоструене
  • Прочетете също - изрежете пясъчник с триона
  • Прочетете също - пясъчник сами с колони

Преди да се фиксира пясъчник, трябва да присъства само "здрава" скала, която представлява надежден носител за по-късния пълнител. В случай на разпадане всяка влага, която може да присъства, също под или зад пясъчника, трябва да бъде изсушена. Ако се открие цъфтеж, пясъчникът трябва да бъде обезсолен с жертвена мазилка или компреси.

Лепило и мляко от вар

Пукнатини и отчупени парчета камък могат да бъдат залепени, но трябва да се използва дифузионно отворено лепило. Най-добрият ремонт и пълнеж за ремонт е варов разтвор. Той може лесно да бъде адаптиран към твърдостта на оригиналната скала и е лесен за оформяне и моделиране.

Допълнителна мярка за поддържане на адхезията е използването на варово мляко преди запълване на повредените места. Прилагането на млякото от вар е подобно на "балсамирането" на вътрешните стени на дупки и пукнатини.

Слоеве и цвят

Засипването може да се извърши на една смяна или на няколко работни стъпки. Трябва да се избягва един слой, по-дебел от два сантиметра. В случай на по-дълбоки или по-високи пломби, друг слой трябва да бъде запълнен само след като първият слой е втвърден и втвърден.

Ако пълнителят трябва да бъде оцветен, само горният слой трябва да бъде снабден с цветни частици в случай на множество слоеве. Една добра алтернатива може да бъде постигната с хоросан, смесен от вас сами (7,79 € на Amazon *), като го оцветите с правилния вид пясък. Във всеки случай правилото, което трябва да се спазва, е пълнежът да остане по-мек от пясъчника, който го заобикаля.

Съвети и трикове Ако искате да поправите големи и дълбоки дупки, можете да увеличите издръжливостта на пълнещата смес, като вкарате щифтове от неръждаема стомана в "раната".