Пясъкоструене на компресор - какво ви трябва за него?

Ако е наличен компресор, помислете сами за пясъкоструене на по-малки части. В тази статия можете да прочетете подробно на какво трябва да обърнете внимание и от какво все още се нуждаете и къде са границите на това да го направите сами.

Реактивен пистолет

Ако имате компресор, обикновено можете да си купите пистолет за пясъкоструене доста евтино. В магазините се предлагат няколко прости модела само за 20 евро, докато по-професионалните пистолети за пясъкоструене обикновено започват от около 70 евро и повече.

  • Прочетете също - Пясъкоструене на автомобили - Внимание!
  • Прочетете също - пясъкоструене - с колко лента?
  • Прочетете също - Алтернативи на пясъкоструенето

Пистолет с маркуч или с контейнер за взривни материали?

Повечето оръжия от по-евтиния ценови сегмент са оборудвани само с маркуч, който е окачен в отделен контейнер за взривни материали. Това често ограничава малко свободата ви на движение, тъй като винаги трябва да се уверите, че маркучът не се изплъзва от контейнера.

При оръжията с прикрепен контейнер количеството на пълнене е определящо. В зависимост от това кой взривен материал искате да използвате и какво искате да пясъкоструете, контейнерът също трябва да бъде правилно оразмерен. Големи, здрави контейнери обикновено се намират само в по-скъпи устройства.

Работата на компресора

За да има успех в проекта, е необходима мощност на компресора от поне 7-8 бара. Пропускателната способност на въздуха също трябва да бъде възможно най-висока - препоръчват се около 300 литра.

Всичко отдолу, което прави работата много досадна и резултатите много лоши. Винаги трябва винаги да се уверите, че минималната производителност на компресора, изисквана от съответния пистолет, във всеки случай е постигната - в противен случай ще има постоянно забавяне на работата, ако компресорът е твърде слаб.

Много професионални пистолети поставят високи изисквания към производителността на компресора, тъй като високоефективните винтови компресори обикновено се използват на строителните площадки. Компресорите за домашна употреба обикновено са много по-слаби и след това не могат да отговорят на тези изисквания.

Кабината за взривяване

Големият проблем със взривяването е, че се нуждаете от подходяща кабина за взривяване. Изграждането на такава кабина самостоятелно е много сложно и отнема много време. На практика не си струва да взривите няколко малки части.

Съвети и трикове Не пестете защитно оборудване, когато се взривявате. Качеството на дихателната защита е особено важно; ако шлаката се използва като взривен материал, се изискват здрави ръкавици и разбира се защитни очила. Като алтернатива можете да използвате каска за по-добра защита.