Как да реновирате вашата двуфамилна къща

Ако вашата двуфамилна къща има дефекти като плесен, е необходим ремонт. В тази статия ще разберете какво трябва да имате предвид при ремонта и как можете да спестите пари в процеса.

Кога е необходим ремонт?

Всяка къща в даден момент остарява: Резултатът е не само износване, но често и дефекти като плесен, причинени от влага. Ако вашата двуфамилна къща не показва повърхностни признаци на употреба, а по-скоро дълбоки дефекти, ремонтът е неизбежен.

  • Прочетете още - Къща до ключ
  • Прочетете още - Преустройство на къща, която се намира в двойно селище
  • Прочетете още - Преградата на двуфамилната къща

Преди да вземете решение за или против ремонт, трябва да потърсите помощта на експерт, например от TÜV. Те са запознати с типичните дефекти в къщата и след щателен преглед могат да ви кажат дали ремонтът е изобщо необходим и ако да, до каква степен.

Сравнете доставчиците

Ако сте решили ремонт, можете да избирате между голямо разнообразие от доставчици. Сравнете различните компании по отношение на разходите, компетентността и оценките на други клиенти. Колкото повече доставчици сравнявате помежду си, толкова по-голям е шансът да попаднете на оферта, която е както честна, така и евтина.

Ако имате под ръка експертен доклад, не можете да си падате по компании, които искат само да увеличат ремонта на вашата двуфамилна къща, за да спечелят повече пари. В края на краищата вие знаете за размера на щетите си и не е нужно да разчитате сляпо на доставчика.

Направете ремонт сами?

Разходите за труд на компаниите за професионален ремонт често са много високи, поради което много собственици на жилища се питат: Не мога ли да направя ремонт сам? Въпреки че леките повреди често могат да бъдат отстранени сами, за по-големи ремонти се нуждаете от следното:

  • Ръчен опит и умения
  • Изчерпателни познания за структурата на вашата къща, която се намира на два етажа
  • Възможно е помощта на други хора, например на вашия съсед

Дали можете да направите своя собствена работа зависи от вашия индивидуален случай. Някои компании за ремонт също предлагат ремонти, при които можете да направите част от работата сами.

Съвети и трикове Попитайте приятели, познати или съседи за опит по въпроса за обновяването. Това може да ви предостави ценни съвети, които могат значително да улеснят този проект във вашата двуфамилна къща.