Реставрационна мазилка или варова мазилка - което е по-добре?

Реставрационната мазилка се счита за средство за влажни и солени стени. Но и варов разтвор или. Варовата мазилка предлага предимства. Не съдържа никакви вредни соли, цимент или други материали, които биха могли да доведат до изцветяване на зидарията. Освен това е значително по-евтина от специалната реставрационна мазилка.

Свойствата на възстановителната мазилка

Реставрационната мазилка обикновено се използва за изсушаване на влажните стени след отстраняване на причините. Това е водоотблъскващ и отворен порист материал, който можете да обработите много лесно и който помага да се елиминира проблема с влагата върху вътрешните или външните стени. Вредното разцвет на сол също помага за ефективно предотвратяване на възстановителната мазилка. Не бива обаче да се пренебрегва факта, че материалът понякога може да съдържа много химия. Поради това много хора се кълнат във варова мазилка като алтернатива, която може да има подобни свойства и която можете да използвате и в определени области.

  • Прочетете също - Ето как възстановителната мазилка може да бъде обработена правилно
  • Прочетете още - Реставрационна мазилка като средство срещу влажни стени
  • Прочетете също - Какво трябва да имате предвид при обработката на реставрационна мазилка

Варова мазилка като алтернатива на саниращата мазилка

Много хора наричат ​​варов разтвор или варова мазилка като по-добрата санираща мазилка, тъй като все още съдържащата се в зидарията влага може да изсъхне безпрепятствено и много по-бързо, отколкото например от циментова замазка (7,65 евро на Amazon *) . Варовата мазилка не съдържа вредни материали, които могат да насърчат цъфтежа и пукнатините като другите материали. Това зависи само от правилната обработка и че материалът е настроен по време на замръзване. Варовата мазилка е много щадящо решение за стара зидария. Тъй като водни и солеви разтвори от субстрата могат да проникват безпрепятствено във варовия разтвор, той е много подходящ и като така наречената жертвена мазилка. Освен това е много евтино.

Ето как варовикът работи като строителен материал

Лаймът може да действа като гъба. Това му позволява да абсорбира по-голямо количество влага, което може да бъде предимство за вас. Има множество малки пори, които се пълнят с влага. Влагата остава в тези пори, докато влажността на въздуха в помещението отново не намалее. По този начин материалът гарантира, че климатът в стаята се регулира. Материалът има и други важни свойства:

  • Варовата мазилка помага за разграждането на замърсителите и противодейства на образуването на мухъл, тъй като е силно алкална.
  • Благодарение на своя ефект на регулиране на влагата, той също така осигурява приятен климат в стаята.
  • Има голям брой различни довършителни мазилки с фини или грубо структурирани повърхности за варова мазилка.