Чист комфорт: така се грижите за дивана си!

Не изглежда ли страхотно, този нов, уютен скъпоценен камък в хола? Такъв изискан диван струва много пари, но определено си заслужава, както от визуална, така и от домашна гледна точка. Разбира се, сега искате този красив диван да издържи за вас, ако е възможно без петна и признаци на износване. Можете да направите много за него с правилната грижа.

Тази грижа е наистина добра за дивана!

Ако имате диван с податлива тапицерия, в който е прекрасно да потънете, тогава е изключително препоръчително да потупвате редовно меката повърхност. Това разхлабва вътрешните работи и е добре вентилирано.

  • Прочетете също - За максимален комфорт: Как правилно да позиционирате дивана си!
  • Прочетете още - Диван с електрическо зареждане? Ето как да заземите дивана си!
  • Прочетете също - Как мога правилно да разглобя дивана си?

Ако във вашите четири стени има сгъваем разтегателен диван, редовното проветряване след нощта е изключително добро за обзавеждането. Не сгъвайте дивана отново, докато не е бил на чист въздух за известно време, за да може цялата влага да излезе.

Това предотвратява предимно образуването на вредни плесени, но лошите миризми също имат малък шанс да се образуват. И ако не мирише толкова добре, ще ви помогне пръскане на освежител за текстил.

Как да почистите тапицерията на вашия диван

Когато почиствате капака, винаги трябва първо да обърнете внимание на естеството на материала - и след това да вземете решение за подходящия метод на почистване. Повечето текстилни изделия могат да бъдат отстранени от мръсотия по следния начин:

  • Почистете с прахосмукачка повърхността, също до дълбочината на шевовете
  • Когато правите това, настройте прахосмукачката на ниско ниво, за да защитите тапицерията
  • Избършете капака с леко влажна кърпа
  • най-добре е да използвате дестилирана вода и безцветна кърпа
  • „бликайте“ упоритите повърхности с малко минерална вода

Използвайте тапицерски накрайник с мека подложка, когато почиствате прахосмукачката, така че тъканта да не се повреди. Във всеки случай, внимавайте да не оставяте водни следи или грапави капаци.

Подходящият почистващ агент за поддръжка на дивана

Искате ли да използвате специален препарат за почистване, за да се грижите за вашия диван?? В този случай е по-добре предварително да попитате производителя, което означава, че капакът е съвместим.

Ако това не е възможно, просто изпробвайте на скрито място, за да видите как реагира покритието ви на почистване с неутрален сапун, разтворен в топла вода. В повечето случаи работи!

Съвети и трикове Истинските кожени дивани редовно се нуждаят от специални грижи с кожен балсам, така че материалът да остане приятно мек. С висококачествен кожен цвят можете също да върнете към живот избелелите калъфи.