Повреда на керамиката: Как може да се поправи вана?

Ваната е стока: Ако често се къпете или къпете в нея, има голяма вероятност да надраскате или повредите керамиката по друг начин. Това е доста досадно, но няма причина да сменяте цялата вана! Подходящ комплект за ремонт може да се използва за отстраняване на повреди по керамиката на вана: ето инструкции.

Чипове и драскотини върху ваната: с какво да се поправя?

На пазара се предлагат специални комплекти за ремонт на вани, които дори неспециалист може да използва без никакви проблеми. Поправянето на повредената керамика е особено препоръчително при изнасяне от нает апартамент, тъй като това със сигурност ще направи приемането на апартамента много по-спокойно.

  • Прочетете още - Полагане на керамични теракотни плочки: най-важните съвети
  • Прочетете още - Нежно почистване на керамиката в домакинството
  • Прочетете също - Как можете да фрезовате керамика?

Споменатите комплекти за ремонт се предлагат в много различни цветове, така че ремонтираната зона трудно може да бъде разграничена от непокътнатата зона, ако изобщо има.

Поправяне на ваната: така работи!

  • Течност за почистване
  • вода
  • евентуално. течен препарат за ръжда
  • фина шкурка
  • Кърпи за изсъхване
  • висококачествен комплект за ремонт на керамика

1. Почистете повредените зони

Почистете добре всички повредени места с вода и малко течност за миене. След това изсушете всичко добре с кърпа. Това ви дава стабилна, чиста повърхност.

Ако металът под керамиката е открит и ръждата вече е влязла, препоръчително е преди почистване да отстраните ръждата с течно средство за отстраняване на ръжда или шкурка.

2. Смесете двукомпонентната маса

Смесете двата компонента на вашия комплект за ремонт на керамика (втвърдител и пълнител (4,25 евро на Amazon *)) в съответствие с инструкциите за употреба и след това обработете масата възможно най-бързо, преди да се втвърди.

3. Нанасяне на пълнителя

Използвайте малката пластмасова шпатула, която обикновено е в опаковката, за да нанесете възстановяващото съединение. Ако няма шпатула, ще са достатъчни нож или специална ютия за шпакловка. Попълнете повредената зона напълно малко над нивото.

4-ти. Гладко шлайфане

След около половин час време на сушене внимателно почистете ремонтираните зони на ваната с фина шкурка. След това отстранете шлифовъчния прах.

5. Използвайте спрей за боя

Сега напръскайте спрея за боя от вашия комплект за ремонт специално върху ремонтираните зони. След като боята изсъхне, ваната може да се използва отново нормално и (почти) изглежда като нова!

Съвети и трикове За да получите зона, която да бъде ремонтирана напълно без мазнини, препоръчваме почистване с ацетон.