ремонт на повредени места в паркет

Толкова чувствителна дърветата на паркета реагира на някои специални щети, толкова добре често може да бъде ремонтиран. Наистина проблематично, ще бъде само с увреждане на водата, но и в този случай може да бъде разумно поведение много спестяване. Ето някои различни възможности за ремонт.

В зависимост от вида на щетите веднага или по-късно

В допълнение към обичайното износване, три вида щети в паркета са широко разпространени. Ако тежките или твърдите предмети падат върху дървения под или се движат върху него, могат да възникнат драскотини и дупки. Като втора причина трябва да се споменат щети за вода, което може да бъде много различно в техния размер и изразяване. Третото обстоятелство, което води до необходимостта от ремонт, е разпадане, гниене или трениране на дървесните парцели, в повечето случаи, причинени от огромната възраст.

 • Също така прочетете - Ръководство за паркет на етажната оптика
 • Също така четете - Съвети за естествен паркет
 • Също така прочетете - Цени за паркет в Общия преглед

Ремонт на паркет се различава от пълно обновяване или смилане през чисто частичен ремонт на дървения под. По-малките щети като леки драскотини или петна често не се възприемат като увреждане, но принадлежат към естествено неравномерно зърната на дървото. Въпреки това, ако е необходимо с влага, в никакъв случай трябва да се извърши незабавен ремонт, за да се избегнат последващи щети.

Оптични и механични ремонти

За по-лесни щети като пукнатини или драскотини в паркета, причината за ремонт е предимно чисто оптична природа. Има различни материали за пълнене, които ламинат и правят невидими за щетите, докато следващото пълно обновяване се извършва чрез шлайфане и ново запечатване. По-лекото увреждане на водата може да бъде отстранено чрез сушене и леки частични абразиви, с по-голямо допълнение, частичните повърхности на паркета трябва да бъдат заменени.

Механични повреди, като например фрактура на фугата, например в паркет от сърбеж или счупване на дървесина от отделни дървесни елементи, могат да бъдат елиминирани само чрез отваряне на паркета. С плаващ паркет, това се прави в повечето случаи от гореспоменатите места. С залепен и залепен паркет може да е необходим мащабен ремонт. По подобен начин може да бъде частичен ремонт с кликнете върху връзки за паркиране или жлеб и пружинни връзки.

Инструкции стъпка по стъпка

 • За леко оптично увреждане
 • Ретуширащ щифт или
 • Восък или
 • Дървена паста
 • Дърво масло
 • За по-тежки механични повреди
 • Резервна дървесина (пръчици, ленти, плочи)
 • Holzleim (6,49 € в Amazon *)
 • Помощна помощ за сушене на вода (Z.Б. Кухненска хартия)
 • Фина хартия за шлайфане
 • Пластмасова шпатула
 • Запалка
 • Паркет
 • Електрически прикачен файл

1. Оценете усилията за ремонт

В зависимост от повреда или повреда, трябва да получите необходимия материал за ремонт. За малки драскотини ретуширащ щифт, за прорези или дълбоки драскотини восък коте и за дупки или дълбоки вдлъбнатини дървесни паста. Обърнете внимание на правилния цвят.

С повреда на водата, дръжте абсорбиращия материал, като кухненска хартия, парцали или гъби. В зависимост от застрахователния доклад за размера на щетите, наемодателя или специалиста.

2. Ремонт оптично или механично

С ретуш, задействайте повредата и обърнете внимание на сухия сезон според пакета. Топлинно восъчно сирене с по-лека в малка керамична или каменна купа и боя с пластмасова шпатула в прорезите или по-дълбоките драскотини. Подредете дървесната паста според производителя в дупки или вдлъбнатини.

За по-лесно увреждане на водата наблюдавайте поведението на източника внимателно по време на сушене. Поставете абсорбиращия материал на влажните петна и се оплаквате лесно. Често заменя. Преди новия печат се уверете, че под партела със сигурност не се намира влага. Повдигнете в съмнение паркет частично и проверете.

3. След обработка на ремонтираните работни места

След изсушаване на ремонтния материал или използваната дървесина, внимателно пясък ремонтираното място с хартия за шлайфане. Около ремонтираната точка около пет сантиметра с шлайфане. След това четка с дървено масло, оставете сухо и уплътнение с паркет.

Съвети и трикове за изрязване на индивидуални тромбоцити или паркинг е нож за нож или килим. За ливъридж може да се използва метална шпатула. Потисканията за новозатворените паркет или части могат да се разбъркват от дървени стърготини и лепило.