Кофражни блокове - прости инструкции

Кофражните блокове са универсални. Ако искате да създадете плувен басейн или градинско езерце с кофражни блокове, трябва да предпочетете блокове от полистирол или стиропор. Те предлагат оптималните изолационни свойства за тези цели.

Списък на материалите

  • Кофражни блокове от бетон, лек бетон, полистирол, стиропор или дървесен чипс
  • Фундамент хоросан
  • Арматурни пръти (за носещи стени)
  • Нивелир, шнур на зидар, мистрия, зидарски чук
  • Поток бетон
  • Прочетете също - Блокове за кофраж - Преглед и видове употреба
  • Прочетете също - Шал камъни - най-често срещаните размери с един поглед
  • Прочетете също - преглед на разходите за кофражни блокове

Стъпка 1 - Основи в зависимост от предвидената употреба

Кофражните блокове, изработени от всички материали, са подходящи за строителство на къщи, като дървесните стърготини също осигуряват оптимален климат в помещението. Свободно стояща стена може да се издигне бързо и лесно от обикновени бетонни кофражни блокове. Основите и първите стъпки са еднакви за всеки строителен проект с кофражни блокове. Съществуващата подпочвена повърхност трябва да бъде особено стабилна. В противен случай първо трябва да изградите бетонна основа, за да предотвратите потъването на стените. След достатъчна фаза на сушене можете да започнете да изграждате стената.

Стъпка 2 - Стабилизирайте първата позиция

Внимателно маркирайте линията на стената с помощта на шнура на зидаря за перфектен резултат. Смесете хоросана (7,79 € в Amazon *) и го нанесете върху основата. Сега поставете първия слой от кофражните блокове върху хоросана и притиснете блоковете здраво на мястото им. Проверете трайно подравняването на камъните с нивелира и върху положената корда. Корекциите на долния слой в идеалния случай трябва да се извършват с чук на зидар. В случай на носещи стени или такива, които са изложени на големи натоварвания, като плувен басейн, трябва да поставите и армировъчни пръти. Те се поставят хоризонтално и вертикално в отворите, предвидени за тази цел и по-късно се бетонират. След като камъните са правилно подравнени, хоросанът трябва да изсъхне напълно.

Стъпка 3 - издърпайте стената и я напълнете

Сега можете да изградите следващите слоеве на кофражните блокове. Камъните винаги са изместени един върху друг и не е необходимо да бъдат свързани помежду си. Трябва обаче да се уверите, че нямате стърчащи камъни и че външните стени са изравнени. След като стената достигне около 50 сантиметра, поставете първия слой течен бетон. По този начин можете да достигнете и до най-ниските кухини на камъните, без да се образуват въздушни мехурчета. Продължете с тази стъпка, докато стената ви достигне желаната височина.