Мазилката за прозорци с дебелина 2 мм има стандартизиран разход на материал

По-специално в интериора предпочитаният избор е стъкло от мазилка с дебелина два милиметра. Много производители посочват в техническите си листове изискванията за материал по отношение на теглото и обема въз основа на тази дебелина на мазилката. Освен простото изчисляване на материала, времевият прозорец, докато изсъхне, също трябва да бъде добре оценен.

Изчислете количеството материал в тегло и обем

Ако много вътрешни стени са измазани в нова сграда, трябва да се направи предварително изчисление за закупуване на материали. Дебелината на мазилката от два милиметра представлява един вид стандартен размер. Умножено по квадратните метри на стените, това води до подходяща мазилка за прозорци за вътрешността.

  • Прочетете също - Когато почиствате прозорците, има време за съхнене и време за престой
  • Прочетете също - Текстуриране на измазани прозорци чрез изглаждане
  • Прочетете още - Полагане и проектиране на мазилка за прозорци вътре

Предпоставка за тази текстурирана мазилка е размерът на зърната също да е ограничен до два милиметра. Ако се изискват по-груби и по-големи конструкции, изчислението може да се коригира относително като помощ. С дебелина на мазилката от четири милиметра удвояването на консумацията е полезно правило.

Минимални стойности и отклонения на потреблението

Техническите листове на производителя обикновено предоставят следната информация във връзка с чувал от 25 кг и разход:

  • Размер на зърното: 0-2 мм
  • Необходимост от вода за чувал: шест до седем литра
  • Разход на материал на квадратен метър: 3,2 до 3,4 килограма на квадратен метър
  • Добив на торба в квадратни метри: 7,5 до 7,7 килограма на квадратен метър

Тези подробности винаги са минимални стойности. Ако мазилката се извършва при топли външни температури (от 25 градуса по Целзий), при пряка слънчева светлина и върху абсорбираща повърхност, консумацията може да се увеличи с до двадесет процента. Друга причина за повишеното търсене е грубата скрита мазилка, така наречената роботизирана мазилка. Минималните спецификации могат да бъдат изпълнени чрез нанасяне и боядисване на дълбок грунд.

В допълнение към основните изисквания за материали според производителя е важно да се запази точно същото съотношение на смесване при смяна на чувала. За оптимален външен вид най-големите зърна в мазилката винаги трябва да съответстват на дебелината на нанасянето.

Съвети и трикове Трябва да изчислите около двадесет евро на квадратен метър като разходи за труд на майсторите за нанасяне и структуриране на мазилката от два милиметра. При по-дебели слоеве мазилка не само се увеличава времето за съхнене, но и експлоатационният живот. Това увеличава непропорционално разходите за труд.