мухъл на тапета - какво трябва да направите?

Формата на тапет не е рядкост. Какво трябва да обърнете внимание на това какви спецификации се отнасят за лечението на плетени тапети и какво трябва да направите в никакъв случай, ще разберете подробно в този пост.

Намерете причините

По принцип, първо трябва да помислите за причината за матрицата. Особено с тапети идват още фактори, за които трябва да се обърне внимание.

  • Също така прочетете - премахването на формата на тапета и какво можете да направите
  • Прочетете също - покълване на плесен - отива?
  • Прочетете също - плесен върху дърво - това, което определено трябва да знаете

Предпоставки за растеж на плесен върху тапета

В допълнение към основните причини за мухъл, така особено влагата, формата на тапета може да се появи само ако циркулацията на въздуха върху засегнатата област е силно ограничена, или ако стената е наистина силна. Дори прозоречните линии с често отворени Windows планини определен риск от опасност.

Но има още повече рискови фактори за тапети:

  • Много близо до стената или висящи мебели (шкафове и др.Да се)
  • Тежки завеси, които едва ли позволяват циркулацията на въздуха зад нея
  • директно на стената или дивана

Тези точки са поне много застрашени - но това не означава, че мухълът може да се случи само там.

Ремонт

Тапети, заразени с плесен, трябва да бъдат напълно премахнати. Както тапетите, така и роклята на тапета предлагат храната и обикновено са напълно проникнати. В допълнение, мухълът не винаги трябва да се вижда веднага - той може да седи там, където не го виждат.

Мухъл зад тапети

Винаги плащайте близо до това дали зад тапета се образува видима форма. Wallpenkleister може да бъде и развъдник за плесен.

По подразбиране на Федералната агенция по околна среда

Федералната агенция за околната среда доказва, че формите, засегнати от форми, трябва да бъдат напълно премахнати. Друг не е възможно да се бори с матрицата. След отстраняването на тапета трябва да се дезинфекцира във всеки случай с подходящо средство.

Обърнете внимание на премахването

Когато изваждате тапета, винаги трябва да обръщате внимание на работата колкото е възможно повече. Също така носете ръкавици, дрехи с дълги ръкави и висококачествена защитна маска. Избягвайте всички обстоятелства, които вие или минувачите вдишват прах!

Отстраняване

След премахване на матрицата, определено трябва да отворите прозорците и вентилационните спори и да влагате добре от стаята. Уверете се, че вратите към прилежащите остават напълно затворени.

Плесен под тапет

Ако вече има следи от плесен под тапета, проблемът вече е много дълбок. В този случай, всеобхватна и професионална премахване на мухъл определено е препоръчително - вече не можете да разпознавате като мирянин в този случай до мястото, където всъщност варира. Следователно те трябва да имат такива произведения по-добре опитни специализирани компании, които професионално управляват обновяването на мухъл.

Съвети и трикове мухъл само на повърхността на тапета с премахване на мухъл и се опитват да премахнат, по никакъв начин не е достатъчно! Избягвайте също, за да избухнете плесен - в плесен прах може да бъде включен голям брой опасни спори.