Това е най-добрият начин за изрязване на порцелан

Счупеният порцелан може да се използва за други цели, напр.Б. като мозайка за стена или като декорация за рамка за картина или подобна.Ä. За да направите това, можете или просто да разбиете порцелана с чук, или да го нарежете по размер. Обясняваме как се прави.

Твърдост на порцелан

Поради изключителната твърдост на порцелана, няма много инструменти, които могат да режат порцелан. Порцеланът има твърдост 8. Това се дължи главно на съдържанието на кварц, тъй като самият кварц има твърдост 7. За сравнение, медта има якост 3, а желязото - 4 (скала на твърдост по Моос). Високата степен на твърдост е и причината, поради която порцелановата посуда не се надрасква. Вместо това върху съдовете могат да се появят черни ивици: Тези ивици са части от приборите за хранене, които са износени от контакт с по-твърдия материал.

  • Прочетете също - Стикери за порцелан
  • Прочетете още - Свойствата на порцелана
  • Прочетете още - Порцеланови плочки: предимства

Кой материал е подходящ за рязане или. Рязане на порцелан?

Поради високата степен на твърдост, конвенционалните дискове за триони по никакъв начин не са подходящи за рязане на метал. Порцеланът по-вероятно би унищожил дисковия трион, отколкото обратното. Съществуват само два материала, които са по-твърди от порцелана според скалата на твърдост по Моос: сапфир и диамант. Ето защо, когато режете порцелан, ще ви е необходим диск, покрит с диамант.

Инструкции стъпка по стъпка за изрязване или. Рязане на порцелан

  • Фреза с диамантен диск
  • Ръкавици

1. Маркирайте интерфейса

Преди да започнете да режете, трябва да използвате водоразтворима писалка, за да маркирате къде искате да режете по-късно. Малките несъвършенства е трудно да се огънат правилно в порцелан. Следователно доброто планиране преди рязане е много полезно.

2. Точното място за работа

Определено трябва да използвате твърда повърхност за рязане. Най-добре е, ако можете също да фиксирате парче порцелан, така че да не може да се изплъзне при никакви обстоятелства.

3. Разрезът

Сега вижте по една маркировка веднъж наведнъж. Не преглеждайте едно и също място няколко пъти! Трябва да носите ръкавици, когато работите, за да се предпазите от фини фрагменти от порцелан.

4-ти. Прекъсване

Ако порцеланът не е изрязан напълно, можете просто да го отчупите по разрез.

5. мелене

Ако ръбът е твърде неравен или остър, можете да го шлайфате със специална шкурка. Можете да разберете как точно да направите това тук.

Съвети и трикове Разберете как да поправите счупен порцелан тук.