Изградете собствено покритие за комина

Покритие за комин може лесно да бъде инсталирано от вас сами. По принцип не изисква никакво одобрение. Той изпълнява действителна функция само в редки случаи. Ето защо покривът на комина често се нарича качулка за просперитет поради неговия визуален ефект.

Форми, материали и достъп до комина

В повечето случаи капакът на комина се състои от метална качулка. Той се завинтва към стените на комина с метални пръти или кокили. Често срещаните форми са правоъгълници, капандури, кръгли конуси и гофрирана ламарина, изработени от неръждаема стомана или мед. Покривките за комини от глина или керамика са по-редки в Германия.

  • Прочетете също - Изградете сами комина
  • Прочетете също - Изградете своя собствена винарска изба
  • Прочетете също - Направете сами горните стени на комина

Покритието на комина естествено е в повечето случаи на пътя на коминочистача, когато той иска да почисти комина. За да се избегне съответното демонтиране, може да се избере капак с механизъм за отваряне. Ако покритието води до неприятности с дим в съседните сгради, то трябва да се премахне отново.

Изградете сами капака на комина

  • Капак, покрив или качулка
  • Закопчаващи кокили
  • Винтове
  • Дюбели
  • Свредло (€ 48,00 на Amazon *)
  • Отвертка или пръстен или. Гаечен ключ
  • Задържащ колан

1. За осигуряване

Защитете се срещу риска от падане. Най-доброто е закотвено катерене от спортната зона. Обърнете внимание на силата на вятъра.

2. Пробийте монтажни отвори

Пробийте монтажните отвори във външните страни на комина според разположението на кокилите или телените скоби.

3. Поставете дюбели

Поставете дюбелите, които съответстват на отвора за пробиване, в отворите за пробиване.

4-ти. Завийте кокили или телени скоби

Завийте закрепващите кокили или скоби поотделно и без таван, покрив или качулка.

5. Огъване на храмовете

Огънете закрепващите краища към покрива, качулката или капака, така че да могат да се завинтват към предвидените предварително пробити отвори.

6-то. Поръчайте коминочистачи

След успешната инсталация поръчайте доброволно коминочистача и го оставете да огледа вашето самостоятелно направено комина.

Попитайте коминочистача

Някои производители са разработили капаци за комини, за които се твърди, че имат положителен ефект върху поведението на комина. Консултация с местния коминочистач може да потвърди или отрече този имот. В никакъв случай изходът за дим не трябва да става твърде малък, тъй като това насърчава успокояването на комина.

Съвети и трикове Има задължителни правила за минималното разстояние между капака на покрива и ръба на комина. Това зависи от осветителния материал, дължината на целия комин и неговия диаметър. Попитайте вашия коминочистач, преди да купите.