Разхлабете фиксатора на конеца - топлината го прави

Специалистите обичат да фиксират винтовете с високоякостно заключващо устройство, особено при устройства, които се движат или само вибрират леко. Ако по-късно се опитате сами да премахнете закрепения винт, обикновено има много неприятности и повреден винт. Тук показваме как да разхлабите винтова ключалка.

Заключване с винтове със средна якост или висока якост

В зависимост от вида на употреба, винтовете са снабдени с винтова ключалка. Това се използва например за осигуряване на нещата срещу кражба. Това могат да бъдат слънчеви системи или други скъпи допълнения към фирмени сгради или жилищни сгради. Вторият вариант, защо винтовете са закрепени със средна якост, са двигатели или движещи се части. Тук са закрепени винтовете, тъй като лесно могат да се разклатят поради движението.

  • Прочетете също - Разхлабете винтовете
  • Прочетете също - заключване с винт срещу кражба
  • Прочетете също - загрявайте винтове

Избягвайте грубата сила

В никакъв случай закрепеният винт не трябва да се разхлабва отново с груба сила. Това само би повредило поне винта, но по-вероятно ще повреди и двигателя или конструкцията.

Разхлабете винтовото заключване - използвайте правилния инструмент

В случай на специални винтове за слънчеви панели, например, обикновено има специален инструмент, с който винтовата връзка може да се разхлаби отново без проблеми. Тук също не трябва да се използват други самостоятелно направени алтернативи.

Отстранете заключващата паста за винта

Винтът, както и свързващата повърхност трябва да се нагряват силно. Това трябва да направите сами, само ако в тази област няма гумени части. За повечето винтови връзки това може да се направи с горелка на Бунзен. Ако частите са по-чувствителни, вентилаторът с горещ въздух също може да бъде полезен.

Използвайте правилната паста

Винаги трябва да използвате правилната паста, за да не се затруднявате много с винтово заключващо устройство по-късно. Колкото по-често винтът трябва да се разхлабва, толкова по-малка трябва да бъде дебелината на пастата. Например има три вида Loctite:

  • Заключване с винт с ниска якост
  • Винтово заключване със средна якост
  • Винтово заключване с висока якост
Съвети и трикове След разхлабване на връзка Loctite обикновено се оставят сухи остатъци върху винтовите връзки. Тези останки са трудни за пълно изстъргване. Ако не искате да се борите завинаги да изстържете тези сухи, твърди остатъци с телената четка, можете също да работите с топлина тук. В зависимост от компонента остатъците от пастата могат да бъдат изгорени с горелка на Бунзен.