самите чекмеджета изграждат прости и практични

Дали отвореният рафт или вграден гардероб, често чекмеджето липсва за малките неща. С общите фитинги и някои дървени панели можете да направите относително лесни чекмеджета и да се адаптирате към сайта. Тук в ръководството за строителство можете да видите как самите ви персонализирате индивидуалните и практическите чекмеджета и какво ви трябват за самостоятелно изграждане.

Система за чекмеджета - Изберете релси

Ако чекмеджето трябва да бъде монтирано в стар шкаф или рафт, често не е необходима железопътна система. След това светлинното чекмедже може просто да почива на пода на рафта. За тежки и много полезни чекмеджета трябва да се използват по-скоро пълно разбиващи се релси, в противен случай чекмеджето използва пода, на който почива. Често без резервно копие на извличането на зареждане е възможно без железопътна система.

 • Прочетете и - изградете чекмеджето сами
 • Прочетете също - Изграждане на кутия за чекмедже от дървени самостоятелно
 • Прочетете също - изградете чекмеджето сами - от стари чекмеджета

Пълни релси за екстракция

Най-простият вариант също е за домашно подобряване на пълните релси, които са завинтени от двете страни. Те се движат много гладко за дълго време, дори ако чекмеджето е напълно заредено. Единственото недостатък е малкото разстояние, което е създадено от релсата между чекмеджето и страничната стена.

Тази празнина трябва да бъде скрита с малко по-голям панел в предната част на чекмеджето. Освен това трябва да разгледате силата на релсите в изграждането на чекмеджето върху силата на релсите. Самият чекмеджето трябва да бъде около два сантиметра по-тесен от разликата, към която трябва да се постави.

Дървен дюбел и ламплей

За едно чекмедже, които трябва да вземат тежки товари, разбира се, можете също така да използвате професионално в допълнение към винтовете все още дървени дюбел или ламплей. Докато дървените дулбели все още са сравнително лесни за използване, тъй като те само се нуждаят от съответно силна бормашина, ламплишът изисква вече специално устройство.

Дюбел и Ламплошос са допълнително снабдени с лепило. Обърнете внимание на точното подравняване при пробиване на дупките на Dowell. Дупките трябва да седят точно на едно и също място в двата бама. Ако не се доверите на това, предпочитате просто да използвате нормалните винтове и по-скоро в тежки натоварвания, а допълнително малки ъгли в чекмеджето.

Стъпка по стъпка чекмеджетата се изграждат себе си

 • Мултиплексиране
 • лепило
 • СПА
 • Шкурка
 • отвертка
 • Jigsaw
 • Бормашина (48,00 € в Amazon *)
 • Дървена тренировка (1,79 € в Amazon *)
 • Кабел
 • Митница
 • ъгъл
 • молив
 • Винтова клема
 • Каишка за закрепване

1. Точни панаири

Вече, когато измервате размера на чекмеджето, трябва да знаете кои релси ще използвате. Тези релси поставят разстоянието до страните на шкафа. Можете да видите само размера на предния панел. Дълбочината на чекмеджето също трябва да бъде измерена точно. При съмнение те предпочитат чекмеджето по-малко един или два сантиметра по-къс от шкафа има дълбочина.

2. реколта

След това изрежете страничните панели и дъното на чекмеджето с мозайката. Така че всички части да станат наистина правоъгълни, трябва да използвате ъгъл и да направите разфасовки добре. След частите на частите, всички части се дебират с фини шлифовъчни места по ръбовете. Въпреки че повечето части на чекмеджетата са по-късно невидими, те трябва да работят внимателно и чисти.

3. Пробиване и залепване

С чекмедже винаги, двойно държи по-добре. Следователно елементите се сглобяват с винтове за лепило и спа. Пестеливо дава малко лепило в змийски линии на задните ръбове на отделните части. Шибан лепило трябва да се унищожи веднага.

Всички дупки трябва да бъдат предварително пробити и леко спуснати, така че винтовете по-късно тя не може нито да взривят, нито винтовата глава излиза някъде. Преди завиване продължете калибрирайте отново с шлифовъчните места върху предварително пробитите места.

4. Закрепете предния панел

Ако трябва да оставите предния панел малко по-голям, за да покриете релсите, обикновено не е възможно да се включите предната част, за да включите винтовете. Ето защо, в този случай можете да прикрепите предната част с малки ъгли до останалото чекмедже.

5. Направете земята

В повечето прости чекмеджета е достатъчно, ако олющете пода. Ако вече сте усъвършенствано домашно подобрение, разбира се можете да мелни в страничните панели, в които е поставена земята. Но прикованата версия може по-късно да държи много, ако прикачите пода с малки ъгли или ленти.

Съвети и трикове са красиви чекмеджета, които са сглобени с връзка. Но това е изключително сложно и не се препоръчва за начинаещи. Въпреки това, ако искате да замените чекмеджето на античен или ценен шкаф, трябва да направите неприятностите да не намалявате стойността на шкафа. В допълнение, дървесните видове трябва да бъдат адаптирани към съществуващото дърво, така че разликите по-късно да не са толкова силни.