Осигурете чекмеджета - избягвайте опасностите

Веднага щом децата започнат да пълзят, младите родители панически оглеждат апартамента. Повечето чекмеджета не само се отварят, но някои могат да бъдат извадени напълно. Това не е особено полезно за безопасността и нервите. Тук ще ви покажем няколко начина за осигуряване на чекмеджета.

Различни решения

Тъй като чекмеджетата трябва да бъдат обезопасени само за определен период от време, производителите са измислили някои практически решения, които са прикрепени от вътрешната страна на чекмеджето. За съжаление, при този вариант чекмеджето неминуемо трябва да се изтегли малко, за да се освободи предпазителят.

  • Прочетете също - Сглобяване на чекмеджета
  • Прочетете още - Подреждане и сортиране на чекмеджета
  • Прочетете също - инсталиране и сглобяване на чекмеджета

Това може да се използва като стълбище от малки деца, които имат особено желание да се изкачват. След това можете също да извадите чекмеджетата малко и да се изкачите на работните повърхности и шкафовете. Поради теглото на детето, леките скринове, които не са допълнително закрепени към стената, могат да се преобърнат и да паднат върху детето.

Така че не е толкова лесно да се намери решение, което по-късно може да бъде премахнато, без да остават остатъци.

Лепилна защита

Предпазителите, които могат да бъдат прикрепени към чекмеджетата отвън, често са за залепване. На пръв поглед те могат да бъдат премахнати сравнително добре по-късно. Но често остатъците от лепилния филм се придържат към повърхността дори след цялостно почистване.

Магнитни брави

Всъщност новите магнитни ключалки дори трябва да се справят без точка от лепило отпред. Но когато четете отзивите, не винаги изглежда, че се получава. Тези затваряния са конструирани подобно на затварянията на куките отвътре. В този случай обаче отварянето на куката е причинено от магнит, действащ като ключ отвън.

решения

  • Заключване на чекмеджето - завинтено отвътре
  • Multi-lock - залепен отпред и безстепенно регулируем
  • Магнитна брава за шкаф - залепена отвън, снабдена с куки от вътрешната страна
  • Резе на вратата - частично завито отвън
Съвети и трикове Не само чекмеджетата трябва да бъдат обезопасени, ъглите на мебелите и вратите на шкафовете също са опасност за малките деца. Сега има добри малки гумени стикери за мебелни ъгли, които предпазват нежните детски глави от неприятни сблъсъци. Вратите в кабинета не трябва непременно да бъдат защитени. Но трябва да изключите шкафове с почистващи продукти или прибори за хранене.