Switships Securely смущава: най-добрите съвети

Заваръчните пътеки се състоят от носител като пластмаса или стъклен руно. Този носител е напоен с битум. За покривните уплътнителни шевове са залепени припокриване чрез нагряване на битума. Те са идеални за запечатване на водещи покриви. С нашите инструкции стъпка по стъпка, полагането на заваръчни ленти в NU успява.

Кои видове заваръчни писти са на разположение?

Заваръчните пътеки варират за различни приложения в техния състав и използвани материали. При полагане листът бавно се отвива от ролката и се загрява с газова горелка (38,99 евро в Amazon *). Отделните ленти се залепват парче по парче, като се уверите, че има достатъчно припокриване.

  • Прочетете още - Безопасно защитена: Покривната мембрана
  • Прочетете също - Сами полагате слонската кожа на покрива
  • Прочетете още - Репелент за врабче за керемидите - Съвети и системи

Като долен слой са подходящи заваръчни листове, покрити с талк или пясък. Заваръчните листове с шисти са добре подходящи за слоеве отгоре. Съдържанието на шисти осигурява добра устойчивост на UV и атмосферни влияния. Заваръчните листове с алуминиеви или медни компоненти са подходящи за зелени покриви. Те предлагат добра пароизолация и в същото време действат като коренова бариера.

Полагане на заваръчни пътеки: обяснено стъпка по стъпка

  • Правилно подравняване на заваръчния лист: Разточете заваръчния лист и определете правилното подравняване. След това отново навийте уплътнителната лента.
  • Полагане на първата уплътнителна лента: Загрейте битумната уплътнителна лента равномерно, докато се разточва. Уверете се, че битумният слой се загрява само повърхностно и по този начин се втечнява. Битумът трябва да получи вискозна консистенция в резултат на нагряването и да се натрупва като мънисто пред листа.
  • Полагане на повече заваръчни ленти: Работете успоредно на първата битумна лента. Отделните ленти трябва да се припокриват поне 8 cm. Ако лентите са твърде къси, следващата лента може просто да бъде прикрепена припокриваща се. Ако не сте нагрели битума достатъчно силно, съседните листове няма да залепнат правилно един към друг: работете по съответния начин. Изтичащият битум, който образува странична издутина, е знак за правилна обработка и херметичност на шева.
  • Полагане на втория слой: Лентите на втория слой трябва да се поставят встрани от заваръчните ленти на първия слой. Не работете шев след шев, но се уверете, че лентите на втория слой припокриват шевовете на първия слой.
  • Прикрепете облицовката на покрива: Осигурете ръбовете на покрива с ъглови плочи. Използвайте подходящия уплътнител, за да осигурите плътно уплътнение и тук.