Вибрационен амортисьор за пералня в старата сграда

Вибрациите са редовно явление в пералните машини. Човек може да се опита да го намали, като поправи няколко грешки. Алтернативно, амортисьорите за вибрации се предлагат от търговците на дребно. Често помагат, но не винаги.

Пералнята вибрира

Има различни причини за неестествено силни вибрации в пералнята по време на центрофугиране. Може просто да претоварите машината и мокрото пране създава дисбаланс. Дори ако пералната машина не е изравнена правилно или подът е неравен или твърде мек, пералната машина може да вибрира и да се лута по време на центрофугиране. Трета причина са счупените части в пералната машина.

  • Прочетете също - Поврежда ли вибрацията на пералната машина старата сграда? Съображения
  • Прочетете също - Използване на раздела за миялна машина в пералнята
  • Също така прочетете - транспортна перална машина без транспортна ключалка?

Силни вибрации в старата сграда през пералнята

Особено в стари сгради с дървени конструкции, вибрацията на пералната машина може да бъде предадена. Този ефект се подсилва чрез липсваща изолация на пода. Това обаче би било доста скъпо и сложно. Ето защо трябва да го опитате с по-евтини решения, вибрационните амортисьори. Ако всичко това не помогне и дори внезапно увреждане на таваните се наблюдават, трябва да попитате специалист за това какво да правите.

Амортисьор за вибрации

Има два вида вибрационни амортисьори, както по същия начин:

  • Антивибрационни материали
  • Индивидуална вибрационна амортисьор за краката

Антивибрационни материали

Антивибрационните подложки обикновено се състоят от гумени гранули. От една страна, те придават на пералнята по-добро сцепление благодарение на грапавата си повърхност, от друга страна компенсират неравностите в пода, защото пералнята потъва в материала и стои прав. Подложката поглъща едновременно вибрациите, които възникват по време на въртенето и шума. Чрез постелката вибрациите вече не трябва да се предават на пода и по този начин таванните греди и останалата част от къщата.

Амортисьор на вибрации в опаковка от 4 броя

Комплект от четири вибрационни амортисьора за краката на пералната машина е относително лесен за работа за един човек, тъй като само един ъгъл на машината трябва да се повдигне, за да се поставят амортисьорите под краката. Амортисьорите на вибрациите са изработени от нехлъзгаща се гума, която предотвратява лутането на пералната машина. Вибрационният амортисьор на същата неравномерност в земята не е толкова добър, колкото и антивибрационните подложки и следователно трябва да се използва при повече или по-малко прав етажи (малки разлики в височината могат да бъдат балансирани от регулируемите крака).