Много важно: стенната връзка на пароизолацията

Всеки, който се занимава с темата за изолацията, неизбежно се натъква на термина пароизолация. Той предотвратява попадането на влага в изолационния материал. Свързването на стената, т.е.преходът на пароизолацията между тавана и стената или между две стени, е много важно.

Монтирайте пароизолацията

Пароизолацията трябва да е плътна, това се взема предвид при монтажа. Това означава, че отделните ленти се закрепват с телбод върху дървената конструкция, а припокриванията след това се залепват със специална лепяща лента. Ако бариерата срещу пара е прикрепена към тавана, тя отива към стената.

Създайте затваряне на стената

Преди монтажа, изрежете бариерата срещу пара, така че да виси четири инча на стената.

Използвайте подходящо лепило

Пароизолацията също трябва да бъде залепена към стената, така че да е плътна. Това означава, че съответно залепяте. Нуждаете се от лента, която да се придържа към материала, от който е направена стената.

Има специална лента за дърво и друга лента за припокриванията на фолиото. Използвайте лепило от патрона върху измазани стени и в ъглите.

Запечатайте връзката на стената

Вече имате няколко опции за запечатване на стенната връзка. Единият е да се залепи близо до стената и след това да залепи бариерата срещу пара към стената.

Следният метод обаче е по-безопасен: изрязвате тясна лента от филма, фиксирате го към стената с лепяща лента, притискате го добре в ъгъла и залепвате другата страна към тавана с лепяща лента.

Не можете да използвате лента върху измазана стена; тя не би била херметична. Затова боядисайте областта, върху която по-късно ще лежи филмът, с лепило. За целта разредете лепилото от патрона с малко вода. След това вземете патрона и издърпайте топче лепило по стената. След това натиснете филма в ъгъла и го притиснете към повърхността, снабдена с лепило.

Запечатайте ъгли

Лентата не работи в ъглите. Там залепвате пароизолацията с лепило от патрона. Преди да залепите обаче, изрежете ъгъла в ъгъла, така че да се създадат две триъгълни фолио. След това дайте лепило, натиснете здраво фолио, нанесете отново лепило и натиснете второто фолио върху първото. Ето как връзката става тясна.

Важно! разгъващата се гънка

Когато натискате пароизолацията в ъгъла, внимавайте да не я затегнете напълно. Това е важно, така че бариерата срещу пара да не се откъсне, когато части от къщата се разширят или леко се преместят. Най-добре е да притиснете филма с два пръста и след това да го притиснете в ъгъла. Това създава така наречената разширителна гънка, която компенсира движението и разширяването.