Mallers сами - инструкциите за подобряване на дома

Стените изискват някои умения и грижи. Една обикновена тухлена стена може лесно да се постигне. Как работи и какво трябва да обърнете внимание на подобрението на дома, това ръководство е обяснено подробно.

Критични точки за подобряване на дома

 • Статика на стената
 • Масонство
 • Точен дизайн
 • Също така четете - Махнични стени - ръководство за строителство
 • Прочетете също - Mall House Some - е Shine?
 • Прочетете и камината сама стена - това е това?

Статика на стената

Всяка стена трябва да има специфична товароносимост. За междинни стени се изисква много по-ниска товароносимост, отколкото за външни стени. За товароподемността на стената някои неща играят важна роля.

Тухла тип и клас на силата

Тухлите могат да бъдат направени от звук или изработен от вар пясъчник. Все още има много специални тухлени типове с много специфични свойства. За статиката съответният клас на якост на материала е важен, както и товароносимостта на самата тухла.

За да получите достатъчно ширина на стената, ширината на тухлата също играе роля. По-специално широко, носенето на стени също може да бъде направено един до друг от няколко камъка.

замазка

Хоросан (7,79 € в Amazon *) разпределя теглото равномерно на стените. Следователно силата на натоварване на хоросан и типът на хоросан играе роля. В допълнение, разтворът трябва да бъде точно и точно след спецификациите, в противен случай не е дадена товароносимост.

Устойчива фондация

За стените на открито се прилага и за подходяща основа. Тя трябва да бъде достатъчно дълбока, така че стената да има твърда и не може да замръзне.

Масонство

В зависимост от вида на тухлената и стената, трябва да се използва и правилната технология. Стените на няколко камъни се доставят или в кръстосаната или блокската асоциация. Най-ниският ред трябва винаги да се поставя като свързващо вещество.

Точен дизайн

Стените трябва да бъдат точно направо, в противен случай това натоварване не е дадено. За това се използват Richtschnures, Senklot и нивото на духа.

Самият стени - просто обяснено

 • Тухли в подходяща ширина
 • Съвпадение на хоросан
 • мишканица
 • Кофа за хоросан
 • Насоки
 • Ниво на дух
 • тежест на въдица

1. Мярка и подготовка

Разбъркайте хоросан според спецификациите. Маркирайте планираното местоположение на стената точно. Тя може също да бъде разтешена на насока.

2. Основни серии

Поставете долния ред на дебелото легло. Леглото трябва да е толкова дебело, че камъните могат да бъдат проектирани и подравнени точно в тях и нямат подземен контакт. Точно подравнете всеки един камък. Неточности по друг начин продължават в цялата стена.

3. Стена

Препоръчва се следващата, че стените вече предпочитат. Поставете отделни камъни стълбище. Подравнете всеки един камък много точно. С палубата и евентуално с нивото на духа всеки един камък точно в съответствие.

4. Завършете стената

Винаги обръщайте внимание на достатъчно хоросан. В тухли, акцените за шокове трябва да бъдат доведени. Много често със Senklot и евентуално с проверка на нивото на духа. Се разпространи във всяка посока на реда.

Съвети и трикове Много по-лесно е стените с леки бетонни камъни. Не е необходимо да се води и да се поставят точно до камъните. Освен това те имат много по-ниско тегло в по-високи ширини и предимно отлични топлоизолационни стойности.