Домашна рамка за картина от лепнини

Всеки, който има слабост към античната помпозност в буйния бароков стил, едва ли ще може да заобиколи помпозните, тежки рамки за картини с богато украсена, пластмасова орнаментика. От друга страна, цените са по-вероятни. С прости лепенки за мазилка можете също да създадете свой собствен евтин вариант.

Направете сами рамка за картина от лепнини

Искате - може би с намигване - собствен портрет в стила на Луи XIV. поставени в барокова, позлатена рамка за превъртане? Или просто подправете картина с малко ретро пеп? Рамките за картини в пищно украсен бароков стил преживяват малък ренесанс в хода на общата ретро тенденция. И за такава обстановка не е необходимо цялата къща да бъде обзаведена с тапицирани фотьойли, полилеи и скринове със златни рамки със сложни инкрустации. Бароковата рамка може да действа като шикозен стил на стила, особено в иначе съвременен, по-опростен стил на апартамента.

За щастие, не е нужно да отивате на антикварния пазар с дебела пачка пари в джоба си за такава рамка. Ако имате необходимата промяна и цените автентичността, можете, разбира се. Но ако кълбовият и стилов акцент на бароковата рамка не си струва цяло състояние, можете лесно да го измислите сами.

Ето предложение за рецепта:

Състав:

  • Штукатурки от строителния магазин
  • Нож за рязане (5,99 евро на Amazon *)
  • Пистолет за горещо лепило
  • По желание: акрилна боя в любимия ви нюанс
  • Дървена плоча за гърба

Монтаж:

материал

Штукатурки за лесно разкрасяване на тавана - или за вашата собствена, евтина барокова рамка за картини - се предлагат във всеки магазин за хардуер или в Интернет. Такива декоративни мазилки са направени от стиропор, така че са леки и лесни за обработка.

Изрязване и съединяване

Използвайте занаятчийски нож, за да изрежете лентите до дължините, които са ви необходими за планирания размер на рамката на картината. В краищата бихте искали да ви отведе в ъгъла на 45 °, така че да можете да се съберете под прав ъгъл. Можете да направите това с горещо лепило от горещия пистолет за лепило.

цвят?

Ако искате да дадете рамката на картината специален характер, все още можете да го рисувате с акрилна боя или да я изследвате. Кой го харесва 100% барок, разбира се, заема злато - други, свежи звуци като череша червено или лазурно синьо може да даде смел, но раздалечен стил фрактура.

Задна плоча и предно стъкло

За задната плоча можете да използвате тънка дървена плоча, за предния капак (ако е необходимо) поради умерената носеща капацитет на мазилката по-лесно акрилно стъкло като истинско стъкло. Така че предното стъкло и изображение се съхраняват на място, те залепват дистанционни части от тънки дървени парчета на задната част зад рамката.