Почистете кафе машината Senseo

За да можете да пиете вкусно, ароматно кафе всеки ден, кафе машината трябва да е чиста и добре поддържана. В противен случай остатъците от кафе в машината бързо ще мухлясат и ще променят вкуса на вашето кафе. По-долу ще разберете как и с какво да почиствате вашата машина за кафе Senseo.

С какво да почистите кафе машината?

Повечето специалисти по кафе препоръчват почистване на кафе машина само с чиста вода като част от ежедневния процес на почистване, за да се предотврати промяната на вкуса на кафето от химически почистващи агенти.

  • Прочетете също - Премахване на котления камък от машината Senseo
  • Прочетете също - Кафемашина Senseo дефектна - Какво да правя?
  • Прочетете също - Почистване на кафе машината: Ето как работи

Бързо почистване, страхотен ефект

Най-лесно, бързо и ефективно е, ако просто сварите „празно“ кафе след употреба. За целта извадете използваната подложка от държача, поставете чаша под чучура за кафе и натиснете бутона за чаша кафе.

Разхлабете запушванията

Въпреки ежедневното почистване, може да се случи порите в държача на шушулката да се запушат. В този случай можете да обработите фините дупки с четка за зъби и да се опитате да разхлабите запушването. Изплакнете многократно държача на шушулка с много топла вода.
Ако запушванията не могат да бъдат отстранени с четка за зъби, можете също да посегнете към щифт. Опитайте обаче първо по-мекия метод, за да избегнете надраскване на повърхности.

Първото почистване

Преди да използвате новата си машина за кафе Senseo, трябва да я почистите старателно, за да премахнете остатъците от химическото производство, както и праха и мръсотията от транспорта. За целта поставете всички подвижни отделни части на кафе машината в съдомиялната машина или ги измийте на ръка. След това напълнете резервоара за вода до максимум с вода и оставете водата да тече напълно веднъж (комбинация от клавиши: натиснете бутона за една чаша и две чаши едновременно). Изхвърлете водата. Вашата нова машина за кафе Senseo вече е готова за употреба.

Машина за шушулки за кафе Senseo с маркуч за мляко

Ако вашата машина за кафе Senseo е оборудвана с маркуч за мляко, важно е да сте особено чисти тук. В крайна сметка млякото бързо се разваля, а остатъците от млякото в тръбата за мляко също. Следователно трябва да изплаквате тръбата с мляко с топла вода след всяка употреба. Можете да научите повече за това в тази статия: Почистване на маркуча за мляко.

Съвети и трикове В допълнение към ежедневното почистване е необходимо да почиствате от котлен камък на всеки 400 чаши. Събрахме за вас как да продължите в тази статия: Премахване на котлен камък от машината за кафе Senseo.