Сексуално насилие: как едно съобщение показва плашещата степен

Hashtag metoo показва от уикенда, колко често се появяват сексуално насилие и сексуален тормоз. Номерата ни шока.

Изглежда, че скандалът за злоупотреба около филмовите производители Harvey Weinstein донесе дълъг просрочен камък за преобръщане. Оттогава е публично, че Вайнщайн трябва да има сексуално тормозени и злоупотребяващи актриси от години, не само се обсъжда в Холивуд, но и в световен мащаб за сексуалните атаки. Актрисата Алиса Милано доставя плашещи номера с хештаг metoo.

Ако сте били сексуално тормозени или нападнати, пишете "също" като отговор на този чуруликане. ПИК.Twitter.com / k2oeciuf9n

- Alyssa Milano (@alyssa_milano) 15. Октомври 2017

"Ако бяхте сексуално тормозени или злоупотребявани, пишете" Аз също написах "в отговор на този чуруликане", пише милано в Twitter. Актрисата виси към пощата си, обяснявайки какво точно е:

Аз също.
Предложение от приятел: "Ако всички жени, които някога са били сексуално тормозени или злоупотребявани, бих писал в статуса си, бихме могли да предадем човека на човека, каква степен има проблем.

Основният проблем, а именно, който тенинг и други сексуални нарушители експлоатират и какво милан и много други искат внимателно, е страхът от жертвите. В случая с Вайнщайн е млад, възникващите актриси, които не искаха да изградят кариерата си с лоша дума за производителя. В ежедневието е като вас и аз не искам да работя като "лъжци" или "истеричен". Може би просто се срамувах, за случилото се с тях. Те са жертви на насилие и мълчание за това, страх от последиците за себе си.

Но с него до края! Alyssa Milanos Tweet има над 30 часа в рамките на няколко часа.Получени 000 отговора. Повечето от тях просто написаха metoo.

Аз също

- Kat Dennings (@Officialkat) 16. Октомври 2017

И това 30.000 са само върхът на айсберга. Защото всеки ден жените (и мъже) са тормозени и злоупотребявани по света. И много от тях нямат смелостта или възможността да отчитат виновника.

Ето защо трябва да позволим на жертвите да знаят, че не са направили нищо лошо. Трябва да ви уведомим, че ви подкрепяме. Трябва да ви уведомим, че никой не ги осъди да жертва. Трябва да ви уведомим, че това, което се случва с вас, не е ваша вина. Трябва да ви уведомим, че правим всичко в нашата сила, за да накараме извършителите да поемат отговорност.

И трябва да плащаме на нарушители!

Помощ за жени, които са станали жертви на злоупотреба, например в Bundesverband на женските консултантски центрове и женските тривия в Германия.