Цени и факти на прозореца за сигурност

Според полицейската статистика пробив се извършва на всеки две минути в Германия. Прозорците и вратите, разбира се, са най-популярните точки за атака, особено ако са инсталирани на уединено място. В зависимост от това колко силни са отделните аспекти на сигурността на прозореца, цените за защитни прозорци варират.

Цени за охранителни прозорци

Тук първо ще ви покажем съответната основна версия, разбита според материала на рамката. По-долу можете да видите колко ще струват допълнителните подобрения на сигурността за този прозорец.

  • Прочетете също - Пивотиране на цените и фактите на Windows
  • Прочетете също - Термопен прозорци - Цени и факти
  • Прочетете още - Прозорци за плоския покрив - Цени и факти

Пластмасов прозорец 110 х 110 сантиметра - 270 евро
Дървен прозорец 110 х 110 сантиметра - 400 EUR
Alallest дървена ядро ​​110 x 110 сантиметра - 520 евро

Композитно охранително стъкло

За ламинирано безопасно стъкло, или дори VSG, се намира между отделните филики PVB филм. Този филм се придържа към двете страни на диска и предпазва диска от разпадане в парчета. Дискът може да се вземе много по-тежък от филма.

Остъкляване на прозореца за сигурност

В допълнение към горната цена, се добавя допълнителна такса за друго остъкляване.

  • VSG 8 милиметра отвън - външният парче е по-силен тук - 75 евро
  • VSG 8 милиметра интериор - вътрешен диск по-силен - намалява риска от нараняване - 95 EUR
  • Остъкляване A1 чрез Thermas - 95 EUR
  • Остъкляване A3 изключване Екстериора Екстра - 140 EUR
  • VSG 8 милиметра вътре и извън нея - особено безопасно - 165 евро

Пакети за сигурност

Днес повечето производители на прозорци предлагат допълнителни брави в рамките на прозоречната рамка в допълнение към основната сигурност. В основната версия са предвидени само два фиксиращи болта с гъби. С подобрения пакет за сигурност са монтирани и четири заключващи болта с гъби и удрящи плочи.

  • Подобрена надстройка на сигурността WK 1 - 15 EUR
  • Пакт за сигурност съгласно WK 2 - 60 EUR

WK 2

WK означава клас на устойчивост на прозорец срещу неразрешено влизане. В WK 2 прозорецът има заключващи болтове с гъби и закрепващи плочи на четирите ъгъла. Освен това в рамката са вградени още шест фиксиращи болта с гъби и шест ударни плочи.

Съвети и трикове Въпреки че рядко е необходимо да се избере най-силното безопасно остъкляване, определено трябва да изберете най-добрия вариант за предпазния пакет. Разходите са управляеми. Ако същата сигурност трябва да бъде установена впоследствие, се изискват значително по-големи усилия.