Експозиция бетон стълбище - какво е това?

Очакван бетон завладява дневните през последните години. В допълнение към етажите и стените на открит бетон, стълбите често се произвеждат като открити бетонни стълби. Какви предимства има и какво трябва да обърнете внимание на визуалните бетонни стълби, можете да прочетете тук.

Изложение бетонни стълби като оформени елементи

Изложеният бетон е интересен дизайнерски агент и за интериора. Също така стълбите могат да бъдат построени вместо бетон, открит бетон. Дизайнът на стълбите може да се извърши по различни начини. Много популярни са цветни покрития в контрастни цветове.

  • Също така четете - направете експониран бетон - това, което трябва да обърнете внимание
  • Прочетете също - боядисване на открит бетон - на какво абсолютно трябва да обърнете внимание?
  • Прочетете също - изложен бетон като архитектурен бетон

Цени и производство

Изложеното бетонно стълбище е най-добре да се направи от завод за сглобяем бетон според планирането. В повечето случаи това не би трябвало да е проблем. Когато стълбите правят крива или заобикалят ъглите, производството на отделните сглобяеми части е по-сложно, но почти винаги лесно за изпълнение.

Цените за открито бетонно стълбище се основават, от една страна, на местните условия, от друга страна, разбира се, също и на дължината на стълбището и необходимия брой сглобяеми части. Във всеки случай инсталацията трябва да се извърши от опитна специализирана компания.

Евтин: бетон на място

Вместо да се правят стълбите с открит бетонен външен вид, има алтернатива на обикновения груб бетон на място, който след това се запечатва и получава просто покритие. Това е значително по-евтино по отношение на цената, а интересен външен вид може да се създаде и чрез избора на подходящо покритие.

Недостатъци на открито бетонно стълбище

Най-големият проблем с откритото бетонно стълбище е износването. Няма покритие, което да не може да предотврати значителни признаци на износване в зоната на стълбището след няколко години. Това изглежда грозно и трайно обезценява скъпото стълбище.

Освен това почистването и поддръжката на откритите бетонни стълби е много интензивно, за да се предотврати износването и замърсяването. Освен това може да има и проблеми с шума от удара. Основните аргументи срещу открито бетонно стълбище са:

  • Проблеми със звуковия удар
  • ясно видимо износване след няколко години
  • голямо усилие за поддръжка

Особено проблематично е, ако качеството на открития бетон не е най-доброто по време на производството на стълбищните елементи. След това следите от износване често се виждат много по-бързо.

Съвети и трикове Особено проблематично е, ако качеството на открития бетон не е най-доброто по време на производството на стълбищните елементи. След това следите от износване често се виждат много по-бързо.