Почистете крана от крана

Малък компонент - голям ефект! Ако цедката на крана е замърсена или калцирана, водата може да се разплиска неудобно. Можете да разберете как ефективно да почистите цедката на крана в нашето ръководство.

За какво всъщност е ситото??

Цедката, която просто се завинтва върху крана отпред, е много малък компонент с големи предимства. Известно също като смесителна дюза или перлатер, ситото гарантира, че определено количество въздух се добавя към изтичащата водна струя. Това означава, че водата се влива в мивката на пълен, пълен поток. От друга страна, ако ситото е много замърсено или калцирано, водата ще се пръска неравномерно в мивката. В най-лошия случай той може дори да излезе отстрани на конеца и по този начин да причини истинско наводнение!
Не е задължително. Почистването на ситото е лесно и наистина може да се направи от всеки.

Развийте ситото

Развиването на ситото е много лесно. Обикновено се затяга само с ръка и следователно може да се развие и с голата ръка.

Ако ситото е залепнало, можете да използвате гаечен ключ за помощ. Внимание: Обвийте предварително фитинга с мека кърпа, за да избегнете надраскване на чувствителната повърхност.

Ако и това не подейства, напълнете найлонова торбичка с агент за отстраняване на котлен камък по ваш избор и закрепете торбата около крана с домакински ластици. Оцетната есенция или лимонената киселина са подходящи като изпитани домашни средства, но разбира се ще работи и професионален препарат за премахване на котлен камък от специализирани търговци.
Оставете агента да влезе в сила. След това изплакнете външната страна на крана с хладка вода.

Вече бихте могли да разхлабите ситото доста лесно.

Почистете ситото

Най-често замърсяването на ситото се причинява от упорита вар. Премахването на котления камък на ситото е много лесно. Поставете и ситото в разтвор за отстраняване на котлен камък. Най-добре е да оставите домашните лекарства за една нощ.

  • Почиствайте крана сами по време на експозицията. Отново използвайте найлонова торбичка и гумени пръстени.
  • Изплакнете обилно цедката с хладка вода.
  • Ако се забелязват допълнителни замърсявания, изтъркайте ги внимателно с гъба или мека малка четка.
  • Също така внимателно почистете конеца с гъба или мека четка.
  • Уверете се, че уплътнителният пръстен е поставен правилно.
  • След това завийте отново ситото.

За да улесните следващото почистване, можете да смажете резбата с малко грес за клапани. Проверете дали ситото е поставено правилно. Водата не трябва да изплува навсякъде от чешмата, а трябва да се стича отново в мивката на хубав, пълен поток.