Така връзката на стената гледа на балкона

Балкон е хубаво нещо - ако е бил построен правилно. Важно е например свързаното с стената на уплътнението на балкона. Как да го направим и какво трябва да направите в тази статия.

Направете стената на уплътнението на балкона

Балконът е построен, запечатващата подложка се прилага, сега се нуждае само от уплътнение на стената, преди да се монтира действителната облицовка. За запечатване има специална запечатваща лента.

Имате нужда:

  • Уплътняваща лента
  • Кълбо
  • Вероятно. Плоска четка

1.Вратовръзка

За да инсталирате запечатващата лента не е трудно. Важно е да достигне около 15 см стената, но и 15 см покри покрива пода, така че ъгълът да е затворен (защото ъгълът е действителният преход към стената).

Защо запечатващата лента трябва да се покачи досега? Много просто: може да възникне ситуацията, която водата - под формата на сняг - спира по балкона. Стената трябва да бъде защитена от нея. В райони, където има много сняг, може да се случи, че на балкона се изисква такъв дебел сняг слой, който стената трябва да бъде още по-висока. Разбира се, връзката на стената не трябва да бъде толкова висока на вратата. За това вратата трябва да има дренажна връзка.

Инсталирайте запечатващата лента, веднага щом уплътняващото съединение се изсуши на пода. Носете уплътнител (15.25 € в Amazon *) на стената и близо до стената на земята. Сега поставете запечатващата лента в свежия уплътнител. Натиснете клазета в ъгъла, така че да остане навсякъде. За ъгъла може да можеш. Използвайте плоска четка. След това оставете уплътнителя да изсъхне.

2. Втори уплътнителен слой на пода

Така че балконът е наистина стегнат, нанесете втори слой за уплътняващо съединение към пода, след като уплътняващото съединение се изсушава върху стената. Прочетете в инструкциите на производителя, когато можете да работите.