Почистете сребърните прибори за хранене с домакински лек

За да почистите внимателно сребърните прибори за хранене, не са задължително необходими скъпи и често токсични специални агенти. Предлагат се цяла гама от домашни лекарства и методите за приложение обикновено са по-важни от активните съставки. Съществуват обаче и редица препоръчани съвети и трикове, които трябва да се избягват.

Подобряване без предотвратяване

Всеки, който използва сребърни прибори за хранене, винаги има отношение към състоянието на съхранение. Автоматичната химическа реакция на мекия благороден метал с въздуха може да бъде намалена, но никога не може да бъде напълно предотвратена. Потъмнелите сребърни прибори за хранене могат да се забавят с редовни грижи и спазване на няколко правила за съхранение.

  • Прочетете също - Почистете сребърните прибори за хранене със сода за хляб или сода за хляб
  • Прочетете също - Нежно почиствайте сребърните прибори за хранене с домашни средства
  • Прочетете също - нежно полиране на сребърни прибори

За силно потъмнелите и затъмнени сребърни прибори се предлагат различни интензивни домакински средства и методи за почистване. Основното професионално възстановяване може да се извърши с ултразвук или токов поток.

Класическите домашни средства

паста за зъби

Пастата за зъби без избелващ агент се нанася върху стара четка за зъби и се нанася равномерно върху приборите за хранене. След време на експозиция от няколко минути, приборите за хранене се изплакват под чиста вода.

Предимство: също се записват жлебове, жлебове и конструкции, например в дръжки.
Недостатък: Пастата за зъби съдържа гранулирани вещества, които могат да причинят драскотини.

Алуминиево фолио

Във вана се смесват алуминиево фолио и сол и се поставя сребърният прибор за хранене. Химичната реакция разтваря сребърния сулфид върху среброто, който е отговорен за обезцветяването.

Предимство: Интензивността на ефекта може да се контролира от продължителността на банята.
Недостатък: Ако времето на излагане е твърде дълго, веществото на среброто се атакува.

Бакпулвер или сода за хляб

Много съвети препоръчват сода за хляб или содена баня. Този метод с време на експозиция от един ден може да бъде изпробван съгласно принципа "проба и грешка".

Предимство: Банята е нежна и особено подходяща за прибори за хранене, които лесно потъмняват.
Недостатък: В някои случаи банята няма ефект. В никакъв случай сребърните прибори за хранене не трябва да се търкат, тъй като бакпулверът съдържа гранулирани съставки.

Различни методи за къпане

Бирата, извара сапун и кисело мляко могат да се разглеждат като алтернативни продукти за баня. Можете да полирате с пепел, сурови картофи или амоняк.

Съвети и трикове Никога не почиствайте сребърните прибори за хранене в съдомиялната машина. Благородният метал не понася агресивни почистващи препарати, движения и високи температури.