нежно полиране на сребърни прибори за хранене

Полирането на сребърни прибори за хранене има по-малко общо с почистването. Дори чистите прибори за хранене трябва да се полират. Освен патината, която се създава от реакцията на среброто с кислорода и сероводорода във въздуха, пръстовите отпечатъци на сервитьор поради себум също не са много апетитни за гледане.

Среброто е естествен благороден метал

По принцип сребърните прибори за хранене трябва да се разглеждат като умишлено неравномерно лъскави. Еднородността на повърхностите от неръждаема стомана, например, не се очаква от "естествения" благороден метал сребро. Разбира се, потъмнелите сребърни прибори за хранене могат да бъдат полирани до блясък, но не винаги всички неравности, които могат да изглеждат зацапани, винаги могат да бъдат премахнати.

  • Прочетете още - Разпознаване на сребърни прибори за хранене
  • Прочетете също - нежно полиране на мрамор
  • Прочетете също - Съхранявайте сребърни прибори за хранене - предотвратявайте потъмняване

Обезцветяването на сребърните прибори за хранене може да бъде намалено с редица домакински средства по време на почистване и в някои случаи дори напълно премахнато. Полирането е последният процес на фино полиране.

Избягвайте абразиви

Среброто е мек благороден метал. Микрофибрите и някои препоръчани домашни средства като паста за зъби или бакпулвер развиват абразивен и следователно драскащ ефект поради гранулираните си компоненти. Тези помощни средства не са подходящи за полиране.

Най-добрите специални полиращи кърпи с висок гланц се предлагат в магазините за професионално кетъринг. Те са меки и абсорбиращи. При домакинството меките памучни парцали и фините тъкани от плат могат да служат за тази цел. Малки количества лак за прозорци, които съдържат много малко гранулирани частици, могат да се използват като подложка.

Ултразвуковият метод

Ако редовно използвате сребърни прибори за хранене, можете да вземете малък апарат за ултразвук. В допълнение към сребърните прибори за хранене тези устройства могат да се използват и за почистване и полиране на бижута и очила. След като го извадите от ултразвуковата вана, абсорбираща, мека памучна кърпа помага при полиране при сушене.

Избягвайте контакт с кожата

Работата с текстилната помощ при полиране оказва голямо влияние върху резултата от полирането. Кърпата трябва да е толкова голяма, че съответното парче прибори да може лесно да се захване и полира с нея. В идеалния случай няма директен контакт между полираните сребърни прибори за хранене и пръстите, преди да бъде поставена маса.

Съвети и трикове За да можете да съхранявате полирани сребърни прибори за хранене, е необходимо да ги съхранявате правилно. В идеалния случай сребърните прибори за хранене трябва да се поддържат сухи и в текстилна среда, като опаковъчна кърпа или торба. Парче конвенционален креда намалява ефекта на потъмняване и поддържа вашите полирани прибори веднага готови за употреба и блестящи за дълго време.