Сребърни прибори за хранене стартирани поради сероводород

Не можете да попречите на сребърните прибори да реагират с кислорода и сероводорода в околния въздух. В резултат на реакцията се получава сребърен сулфид, който причинява потъмняване, помътняване и оцветяване. Редовното почистване, полиране и подходящо съхранение могат да намалят ефекта.

Сероводородът е "виновникът"

Действителната причина за потъмняване на повърхности от сребро е сероводород. Кислородът във въздуха сам по себе си не е партньор за реакция, но създава правилната среда. "Спящата" реакция на сероводород се променя естеството на среброто при окисляване на кислород към сребърен сулфид.

  • Прочетете също - откриване на сребърна прибория
  • Също прочетете - сребро започна - това е да се направи!
  • Също така прочетете - Полски сребърна прибория внимателно

Присъствието и решаващата роля на водородния сулфид стават очевидни при някои методи за почистване с домашно лекарство за обонянието на миризма. Например, типичната сярна миризма напомня на мързеливите яйца, когато сребърното хранене е разработено с алуминиево фолио.

Галванична късо съединение

Ако гмурните бани се използват за използване на сребърна прибори, винаги трябва да се остави пряка миризма. Дори и с домашни средства, така наречените тиокарбамид, които са токсични. Пробите за миризма трябва да се извършват само от обрив към носа.

Алуминиевото фолио прави основния метал достъпен за благороден метал. При един вид реакция на галванично късо съединение на алуминиевата хартия възниква корозия. Опетнените сребърни прибори за хранене отново стават светли и алуминият става тъмен. Визуално изглежда като "миграция" на обезцветяване. Ефектът може да се увеличи чрез включване на потока на тока през електроди в сребърно-алуминиевата баня. Някои професионални почистващи устройства работят на този принцип.

Методи за съхранение на защита

С помощта на сол или креда сероводородът във въздуха може да бъде свързан поне частично. Ето защо е препоръчително да поставите една от тези тъкани в непосредствена близост, когато съхранявате сребърни пръчки.

Факторът светлина също играе роля при потъмняването на среброто. Сребърното прибори за хранене трябва да се съхранява възможно най-тъмно за предотвратяване на химични реакции, задействани от чувствителни към светлина или задействани.

Съвети и трикове Съхранявайте сребърното си прибори "изключителен" и го почистете отделно от други метали (с изключение на Alumethod). Стартът може да се увеличи с корекции на околната среда във въздуха допълнително.