Използвайте силикон като лепило и за какво да внимавате

Силиконът е страхотен уплътнител. Това, което много хора не знаят обаче, е, че силиконът може да се използва и като лепило. Прочетете, след което има значение и кои силиконови типове са подходящи за използване като лепило.

Придържайте се със силикон и какво да търсите

Уплътнителният силикон също е подходящ за използване като лепило. Не знам, че всеки потребител. Въпреки това, има някои неща, които трябва да обръщат внимание и някои граници на уплътнителя. Всъщност силиконът има някои предимства, които също изглеждат добре подходящи като лепило като следното:

  • Също така четете - използвайте силикон за прозорците и какво да обмислите
  • Също така прочетете - използвайте за ламиниран силикон, вместо да правите
  • Също така четете - използвайте силикон с висока температурна устойчивост
  • Може да се използва в широки температурни диапазони (в зависимост от вида)
  • е устойчив на UV радиация
  • трайно еластични и електрически изолационни
  • Силиконовото лепило има добри лепилни свойства

За залепване използвайте уплътнител или силиконово лепило

Поради своята мека консистенция, силиконът е много подходящ за използване като лепило. Можете обаче да постигнете по-добри резултати, отколкото при конвенционалния запечатващ силикон със специално силиконово лепило. Предлага се в касети като конвенционален уплътнител (11,71 евро на Amazon *) . Ще получите и двукомпонентно лепило, което обикновено има дори по-добри адхезивни свойства от лепило с един компонент. Двукомпонентните лепила са много популярни за силно използвани повърхности. Точно тук не трябва да използвате конвенционален силиконов уплътнител като лепило, особено когато става въпрос за повърхности, които са обект на постоянно движение, при което лепилните повърхности могат да се разкъсат, ако се използват неподходящи лепила.

Важна информация за залепване със силикон

Важно е по време на обработката да се използва лепилото или. за равномерно разпределение на силикона върху залепващите повърхности. Можете да работите навсякъде или да разпределите няколко равни количества лепило в точки на съответната повърхност. Не нанасяйте обаче лепилото твърде плътно. Достатъчни са няколко милиметра. След това уплътняващите повърхности трябва да се притиснат здраво, докато лепилото изсъхне напълно. Все още могат да се правят корекции за кратко време, докато масата все още не е изсъхнала. След това повърхностите трябва да почиват. Ако използвате специално силиконово лепило, не забравяйте да обърнете внимание на инструкциите за обработка на патрона за лепилото. Като правило, лепилните повърхности се изсушават след 24 часа и могат да бъдат подложени на напрежение или повреда. се таксуват.