Отстранете силикона с универсалния агент WD40

WD40 е универсално приложим продукт, който не бива да липсва в нито едно домакинство или хоби стая. Помага при скърцащи врати, ръжда и влага, както и разхлабване на залепналите връзки. Агентът може да се използва и за отстраняване на силикон?

Какво е WD40 и за какво се използва?

WD40 е така нареченото проникващо масло от американски производител, което се използва в много области. Освен всичко друго, той се използва за следните цели:

  • Прочетете също - Отстранете силикона от мазилката
  • Прочетете също - премахване на силикон от ставите
  • Прочетете също - Как да премахнете силикона от косата
  • като проникващо масло върху механични компоненти
  • като защита от корозия върху метални повърхности
  • когато се използва като слаб лубрикант
  • като почистващ агент

Продуктът се предлага на пазара от няколко десетилетия и сега се разпространява и е много популярен по целия свят. Съдържа различни въглеводороди, пропеленти и някои други добавки. Основните области на приложение са целите за почистване и изместването на водата с цел защита от корозия.

Отстранете силикона с универсалния агент WD40

WD40 атакува някои вещества, включително много пластмаси. Следователно не трябва да се използва за някои цели. Освен това агентът не трябва да се използва в зони, където силиконовите фуги не трябва да се повреждат. Всъщност WD40 атакува и силиконови уплътнители. Отстраняването на такъв уплътнител с универсалния агент или. Следователно универсалното лекарство може действително да работи. Ако трябва да премахнете остатъка от силикон и да имате универсалното лекарство в къщата, можете да опитате това на малка и незабележима площ. Трябва обаче да имате предвид, че WD40 не трябва да влиза в контакт с други пластмасови повърхности, тъй като може да атакува и тях.

Отстранете силикона по друг начин

Всъщност има други и много по-добри начини за премахване на остатъци от силикон, включително някои домашни средства, които и без това вероятно имате около къщата, като оцет или оцетна есенция, бебешко олио или друг продукт за лична хигиена с масло, сапун за съдове или дори лед, който може да се използва за почистване на излишния уплътнител (11,71 € на Amazon *), също може да бъде премахнат. Ледът, например, прави силикона чуплив и чуплив, което го прави много по-лесен за отстраняване. Но другите домашни средства също помагат за разхлабването на силиконовия уплътнител от повърхността и за по-лесното му отстраняване. Когато използвате тези инструменти обаче, трябва да имате предвид, че скоростта се брои. Най-добре е да се отстрани силиконовият уплътнител, който все още не е напълно втвърден. Много свеж силикон, например, може лесно да се отстрани и отстрани с малко неразредена течност за миене.