Загрейте силикон и какво трябва да имате предвид

Силиконът се предлага в голямо разнообразие от форми. Силиконовите форми, използвани за печене на сладкиши, трябва да бъдат добре познати. Но силиконовият уплътнител също е агент, който се използва много често.

Нагряване на силикони: Как веществата реагират на топлина?

По принцип се дава предупреждение за нагряване на предмети от пластмаса или други и подобни материали. Формите за печене от силикон също принадлежат към тези вещества по определен начин, дори ако са направени за нагряване във фурната. Трябва обаче да имате предвид, че не всички тъкани могат да издържат еднакво добре на горещите температури. Например, съответната температура може да играе важна роля или продължителността, с която топлината може да действа върху материала. Един пример е шпатула от пластмаса, която може да се използва за кратко в горещия тиган, но не трябва да остане в него за постоянно, тъй като в противен случай вредните вещества от пластмасата могат да мигрират в храната. Подобно е и със силиконовите форми за печене. И тук е важно да се поддържа максималната температура за употреба, както и продължителността, в която топлината може да действа върху материала, без да причинява никакви рискове за здравето. Затова трябва да обърнете внимание на следните неща, когато използвате такива кухненски прибори:

  • Прочетете също - Запечатване на тръбата със силикон и за какво да внимавате
  • Прочетете още - Изхвърляне на силикон и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете също - Време за изсъхване на силикона: Какво да търсите и кога силиконът е сух
  • максималната температура (обикновено се посочва от производителя)
  • продължителността на топлинното излагане

Какво трябва да имате предвид, когато използвате такива кухненски прибори

Ако е възможно, не трябва да загрявате силиконови кухненски прибори като форми за печене до температура над 200 градуса по Целзий, тъй като в противен случай има твърде голям риск формите да отделят вредни материали в храната. Това е препоръка от Федералната служба за обществено здраве. Въпреки това, разбира се, винаги трябва да следвате инструкциите на производителя, които се прилагат, когато използвате такива кухненски джаджи.

Силиконов уплътнител и топлина

Обикновено силиконовият уплътнител не е изложен на голяма топлина, поне не когато е конвенционален санитарен силиконов или подобен уплътнител. Ако областите с много топлина трябва да бъдат запечатани, трябва да използвате специални видове силикон, които са топлоустойчиви. Има няколко вида силикон, които могат да се използват като уплътнители за приложения в райони, изложени на високи нива на топлина.