Как да съхранявате силикона правилно и на какво трябва да обърнете внимание

Силиконът е популярен и универсално приложим уплътнител, който често се използва под формата на патрони и поради това е труден за съхранение след отварянето му. Съхранението често е много трудно.

Използвайте силикон и съхранявайте отворените касети правилно

Силиконът е много популярен за запечатване на прозорци или фуги в банята или в кухнята. Това е много популярен уплътнител за фуги, който се продава и използва под формата на тръби или патрони. Силиконът обаче е и уплътнител, който се втвърдява много бързо във въздуха, което често е предимство по време на обработката. За съжаление често се случва не всички уплътнители да бъдат изчерпани напълно. Отворените силиконови патрони често се оказват в мазето или в работилницата и бавно изсъхват. Когато бъдат извадени отново след няколко седмици или месеци, пълното уплътняващо съединение (15,25 евро на Amazon *) е изсъхнало и трябва да се изхвърли. За да предотвратите това, винаги трябва да затваряте надеждно отворения контейнер и да наблюдавате няколко други неща.

  • Прочетете също - Време за изсъхване на силикона: Какво да търсите и кога силиконът е сух
  • Прочетете още - Изхвърляне на силикон и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете още - Запечатване на дърво със силикон и за какво да внимавате

Какво трябва да имате предвид, ако искате да обработите силикон

За да избегнете евентуална загуба на уплътнител и ненужни отпадъци, има няколко неща, които трябва да имате предвид, за да избегнете излишно губене на силикон. Това включва следните съвети и съвети:

  • Никога не оставяйте отворените патрони отворени
  • затворете касетата веднага след приключване на работата
  • Плъзнете винта или подходящия пирон в върха
  • допълнително запечатайте капачката с лепяща лента

Следователно е много важно колкото е възможно по-малко въздух да попадне във вече отворената касета и уплътнителят да изсъхне. За да предотвратите това, трябва да съхранявате отворената касета изправена и защитена от замръзване. Моля, имайте предвид обаче, че въпреки всички предприети мерки, силиконовите патрони, които вече са отворени, са значително по-малко издръжливи от патроните, които все още са затворени.

На какво друго трябва да обърнете внимание при обработката на силиконовия уплътнител

За да избегнете ненужното разхищаване на уплътнителя, трябва да купувате само толкова касети, колкото наистина ви трябват. За да изчислите необходимото количество, можете да използвате правилото, според което ви е необходим патрон с 500 милилитра за дължина 10 метра.