Силиконът отново се разтваря с оцетна киселина и други агенти

Силиконът е много популярен и лесен за използване уплътнител. От време на време обаче уплътнителят трябва да се разхлаби отново, например при подновяване на фуги или други уплътняващи повърхности в банята или санитарната зона.

Просто премахнете силикона и как работи

Силиконът се отстранява трудно. По-голямата част от времето са достатъчни прости домашни средства за отстраняване на остатъци и примеси възможно най-ефективно. Тук често се обсъжда и оцетната киселина. Това обаче не е необходимо и не винаги полезно, защото киселината може да атакува други материали. Достъп до лесни домове като следното:

  • Също така четете - премахнете силикона с универсалното устройство wd40
  • Също така четете - така че можете да премахнете силиконова дървесина
  • Прочетете също - отстранете силикона от ставите
  • Оцет. Сукминът се промъкне в съотношение 1: 2 с хладка вода
  • неразреден детергент
  • Бебешко масло или други продукти за лична хигиена с масло
  • Силиконов отстраняване или отстраняване на лак за нокти

Какво трябва да обърнете внимание на използването на тези бюджет

Не забравяйте да помните, че не трябва да се използва всеки ресурс на всеки субстрат. Например, ако не използвате маслени вещества там, където силиконът трябва да бъде отстранен от абсорбиращи повърхности като дърво. За текстил е подобен. Тук е по-добре да работите с оцетна есенция, дори ако шансовете са относително малки за пълно премахване на силикона от дрехите. Между другото, един съвет е студен. Възможно е също така да се отстрани силиконът с леден спрей, кубчета лед или замразяване. Например, можете да нанесете леден спрей върху повърхностите със силиконовия остатък и да го премахнете много по-лесно, когато сте изложени на студ. Можете също така да замразите по-малки части или дрехи във фризера и след това внимателно да опитате да отстраните силикона на малки парченца.

За какво друго трябва да внимавате, когато премахвате силикон

Обикновено силиконът може лесно да се отстрани с домакински инструменти, въпреки че понякога отнема малко усилия. Когато избирате помощни средства, не забравяйте да правите разлика между свеж силиконов уплътнител и стар силикон, който вече е втвърден дълго време. Във всеки случай трябва да имате търпение, за да отстраните грубия силиконов остатък с подходящ инструмент като шпатула или бръснач. Не можете обаче да правите това на всички повърхности. От съществено значение е да се избягват драскотини и да се използват само подходящи помощни средства, които могат да се използват на съответната повърхност.