Правилно гладки силиконови фуги

Докато силиконовите фуги в душа или покрай ваната не са изсъхнали напълно, те са склонни да се повредят и стават лесно груби. Следователно силиконовите фуги трябва да бъдат изгладени веднага след обработката. Ще ви покажем точно тук как да направите силиконовите фуги наистина гладки.

Изгладете ставата с изглаждащ агент

Някои съвети препоръчват изглаждане на силиконовата става с алкохол или лакочистител. За това се препоръчва и разредител на синтетични смоли. Впоследствие продуктите разтварят повърхността на силиконовата фуга и след това трябва да е възможно да се изглади.

нашата препоръка

Премахване на силикон, комплект инструменти за силиконови фуги с уплътняващ инструмент / отстраняване / уплътняване на уплътнител...
9,69 EUR Към продукта

Този връх обаче не трябва да се използва с акрилна вана, тъй като ваната също може да се разхлаби. Но този съвет не винаги е идеален и за ставата, по-добре е веднага да премахнете ставите правилно.

Специален изглаждащ агент

Някои производители също така предлагат на пазара изглаждащи агенти, за да съответстват на съответните уплътнители. Повечето от тях имат слаб ефект, освен нормалните смеси за перилни препарати.

Сапун за съдове като изглаждащ агент

Висококачествената течност за миене заедно с вода също е добро изглаждащо средство за силиконови фуги. Това обаче вече не работи в ретроспекция. Фугите трябва да се отлепят незабавно със сместа, за да са идеално гладки.

нашата препоръка

Професионален комплект инструменти за уплътнители Инструмент за уплътняване на граници Силиконов инструмент за отстраняване на уплътнители Комплект инструменти за запечатване Сребро...
9,69 EUR Към продукта

Практиката създава майстори

Може да звучи плоско, но ако рисувате силиконова фуга за първи път, трябва да тренирате малко. Практични чистачки от пластмаса се предлагат във всеки железарски магазин. Практикуването е най-добрият начин да разберете коя от различните страни на чистачката е най-подходяща за отлепване.

Между това чистачката винаги трябва да се изплаква със смес от препарат и вода. И чистачката, и пръстът не трябва да бъдат прекалено мокри с препарат и вода, когато се отлепят от силиконовата става.

нашата препоръка

95sCloud силиконова шпатула за фуги за силиконови уплътнители,...
Към продукта

Силиконовите фуги са чисти и гладки

Някои бързи факти за перфектната гладка силиконова фуга:

  • Алкохол или разредител
  • Детергентна смес
  • Пластмасова чистачка
  • бърза работа
  • Изглаждащ агент, подходящ за силикона
Съвети и трикове Първата стъпка към наистина гладка силиконова фуга е изборът на силикон. Много евтините патрони за едно евро от рампата за почивка трябва да останат да лежат наоколо. Качеството е важен фактор за издръжливостта на фугата. Силиконът обикновено има срок на годност, който също трябва да имате предвид.